júl 17, 2024
5 Megtekintés
Milyen szakmát válasszak? Még a horoszkóp is segíthet! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Milyen szakmát válasszak? Még a horoszkóp is segíthet!

Írta

Elég gyakran tapasztaljuk, hogy valakit nem tesz boldoggá a munkája. Lehet, hogy annak idején csak a szülei unszolására jelentkezett egy adott iskolába, mások csak igent mondtak az első lehetőségre, ami az utukba került.

Aki azonban kicsit is tudatosabb, az a személyiségtípusának megfelelő állást keres. Ha például tudja magáról valaki, hogy ő precíz, megbízható, jól tűri a kötöttségeket, akkor ezen az oldalon érdes szétnéznie: https://pecsallas.hu/allasok/adminisztracio-irodai-munka.

Ezen a linken a pécsi, Pécshez közeli irodai állásokat gyűjtötték össze, a hirdetések száma pedig napról napra nő. De vajon ki az, aki alkalmas egy ilyen munkára? Honnan lehet ezt kideríteni? Lássunk egy-két tippet!

Az önismeret fontossága

Nem véletlenül mondják napjainkban, hogy mennyire fontos az önismeret. Ha tisztában vagyunk a saját képességeinkkel, tulajdonságainkkal, akkor sokkal könnyebben fogunk párt találni – de állást is.

Fiatalon érdemes lehet elvállalni több diákmunkát is, így hamar kiderül, melyik az a feladat, amelyik tetszik, és melyik nem. Közben magunkról is megtudunk számos információt. Például kiderülhet, hogy nem szeretünk korán kelni, vagy épp nehezen tűrjük a főnök utasításait. Az is előfordulhat, hogy rájövünk: nagyon jó a szervezőkészségünk.

Később a tapasztalatokra alapozva keressünk állást! Ha kell, tanuljunk új ismereteket – például szerezzünk jogsit, végezzünk el egy angol nyelvtanfolyamot –, de amit mindig vegyünk alapul: azok a soft skillek.

Ide tartozik a jó kommunikációs készség, a precizitás, az empátia, a monotonitástűrés vagy épp a kezdeményezőképesség is. Ha megfigyeljük magunkat, hamar észrevesszük az értékeinket.

Személyiségtesztek a munkavállalás terén

Ha valaki nem tudja megfogalmazni pontosan, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, kitölthet egy személyiségtesztet is a neten. Ma már nagyon sokfajta elérhető a világhálón – kiértékelésekkel együtt.

A legismertebb talán a vérmérsékletteszt, amelyet még az ókoriak találtak ki, ez alapján 4 típusba sorolhatók az emberek: kolerikus, szangvinikus, melankolikus, flegmatikus. A kolerikusok például nem nagyon tűrik a parancsolgatást, a melankolikusok viszont lassúbbak, nekik több időt kell hagyni a feladatok elvégzésére.

Népszerű manapság az ún. DISC-teszt is. Itt is négyféle lehetőség van, ezeket különböző színekkel jelölik:

  • Piros – Domináns (Dominant): Ők határozottak, versengőek és célorientáltak.
  • Sárga – Befolyásoló (Influential): Ők nagyon kommunikatívak, szeretnek beszélni, segítőkészek, de néha szétszórtak.
  • Zöld – Kitartó (Steady): Ők megbízható barátok, figyelmesek, de kissé lusták, lassúak.
  • Kék – Lelkiismeretes (Conscientious): Pontosak, precízek, analitikus gondolkodásúak, jó a szervezőkészségük.

Még a horoszkóp is segít!

Bár nem túl tudományos, de a horoszkóp is segíthet az álláskeresés során. Érdemes felkeresni egy asztrológust, aki megnézi, mi az aszcendensünk, és milyen jegyben van a 10. házunk. Ki tudja? Lehet, hogy épp ezáltal találunk rá álmaink állására!

Cikk Rovatok:
Gazdaság