okt 12, 2020
849 Megtekintés
Van olyan telefon, amelyikre azt kell írni, hogy korrekt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Van olyan telefon, amelyikre azt kell írni, hogy korrekt

Írta

van olyan, amelyik csak sznoboknak való pénznyelő,

van olyan amelyik a többi nyomdokában olcsón tarol.

Nem rak senki bele egyetlen telefonba minden tudást, mert akkor mit fog árulni jövőre?

Ez a Xiaomi Mi 10T Pro 5G is olyan öszvér, amelyikben jó ősöktől meg kevésbé jóktól lehet örökséget felfedezni. Szerintem az asztalnál, ahol eldöntik egy telefon sorsát az a vezérelv (hogyha nincs bigott márkakövető tömeg), akkor egy adott piaci szegmenshez lövik be az árát.

Melyik szegmensben a legnagyobb a tömeges vásárlóerő és a modellből milyen áron szív fel maximális mennyiséget. A szegmens mediánjához képest adott összegért mit tudjon, és mit ne. A mobiltelefon olyan mint egy építős játék.

Akárcsak egy PC, azért annyi amennyi, hogy milyen fajta komponensekből áll össze. Utána jön csak, hogy olcsó/drága. Kivéve az iPhone, az tendenciózusan mindig drágább az értékénél.

Nem hasítanak a világban sehol az 1500$ – 2000$ kategóriában az eladások. A népek kezdik kitanulni, mi mire jó egy telefonnál és mire való. Ki mit hajszol.

Speckó csúcsokat: ez mindig a legdrágább, vagy sokat böngészik interneten és a nagy kijelző a jobb neki, vagy szeret fotózni és kell neki a jó optika hozzá, vagy király aksit keres, mert utálja naponta töltögetni.

Ezért nincsen szuper telefon tökéletes tudással egyetlen készülékbe összezsúfolva.

Ez a helyzet a Xiaomi Mi 10T Pro esetén is. Ezt szánják olcsónak kis szépséghibával:

  • ez is több, mint 700 dollár lesz. Itthon meg negyedmillió Ft lesz szerintem.
  • Az elődjét, a 10 Pro 5G-t is mind a mai napig 200 ezerért tartják ajánlatban.

Magam sose tudtam venni olyan telefont, ami tetszene és jó is. A ‘jó’ a mobiltelefonoknál azt is kell jelentse, hogy 3 évet is ki kell jelentős avulás nélkül bírnia.

Meg fizikailag is úgy legyen összerakva, hogy bírja. Garancia legyen ha vigyáznak rá nem megy tönkre. Így kínai telefonról nem tudunk semmi időtállót mondani.

Úgyhogy magyar embernek bármilyen mai élvonalbeli modellt nehéz dolog ajánlani, a keresetekhez képest mind iszonyúan drágák.

És mire is jó egy telefon?

Telefonálni, levelezni, netezni, csetelni, szelfizni, mozizni, fotózni, játszani, programot letölteni, stb. Arra se marad időd, hogy megkeresd az árát (nemhogy még meg is találd)
és akkor hol van a többi ember, akik az életed része? Itt van a nagy dilemma. Az időfaktor.

Ettől függetlenül szeretnék egy kedvemre való telefont, mert az enyém sem tart örökké.

Bocs hogy mindezeket elolvastattam veled, csak az időd ment vele. Beszélhetnénk inkább telefonon (neked is van nem is egy, ugye?).  Az kevésbé időrabló.

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Vélemény