okt 19, 2022
351 Megtekintés
0 0

Mit kell tudnod a macska atkáról?

Írta

Egy cica rengeteg örömteli pillanatot tud okozni, ha úgy döntünk, hogy családtagunkká fogadjuk és megosztjuk vele az otthonunkat. Ugyanakkor oda is kell figyelnünk rá, hiszen van néhány bosszantó dolog, amitől meg kell óvni.

Többek között a macska atka is ezek közé tartozik. Valójában nem másról beszélünk, mint egy olyan élősködőről, ami imádja befészkelni magát a négylábú kedvencünk bundájába. Ezzel még alapvetően nem lenne baj, de sajnos kellemetlen bőrirritációt, súlyosabb esetben pedig gyulladást okoz.

Ha többet is szeretnél tudni erről az igen gyakori állatról, ami képes megkeseríteni a macskák életét, akkor olvass tovább! Részletesen kifejtjük, hogy mi a baj a macska atkákkal, és természetesen azt is eláruljuk, hogy hogyan tudsz védekezni ellenük.

A megoldást jelentő termékeket a Kedvence.hu macska élősködők elleni szerek menüpontjában tudod megvásárolni. Itt nagyon sokféle márkájú és kiszerelésű készítményt megtalálsz, amik gyors és hatékony segítséget nyújthatnak a négylábú kedvenced számára.

Mi a baj a macska atkával?

A macska atka egy rendkívül bosszantó élősködő, ami hamar utat talál magának a négylábú kedvencünk bőréhez. Az általa okozott betegség nem más, mint a rühesség, ami szerencsére a megfelelő módon kezelhető.

Az atkák apró vájatokat alakítanak ki maguknak az állat bőrében, ami kellemetlen érzést okoz számára. Ha kezeletlen marad a probléma, akkor különböző bőrelváltozások, irritációk is kialakulnak, sőt sok esetben gyulladás is létrejön. Ezért nagyon fontos, hogy időben megtedd a szükséges lépéseket a macska atkák ellen.

Hogyan tudsz védekezni ellenük?

A macska atkák ellen érdemes olyan termékeket használnod, amik kifejezetten az atkairtás céljából lettek kifejlesztve. Ezek többnyire folyékony készítmények, amiket az állat szőrébe kell cseppenteni ahhoz, hogy kifejtsék a hatásukat.

Amennyiben a megfelelő termékeket választod, akkor gyors és hatásos eredményre számíthatsz. Csak arra kell odafigyelned, hogy minden esetben olyan helyen alkalmazd, ahol a cicád nem tudja lenyalni magáról. A füle mögötti terület vagy a nyaka például tökéletes választás.

Mire figyelj oda?

Mint minden más problémára, a rühességre is igaz, hogy sokkal egyszerűbb megelőzni, mint kezelni. Ha benti cicád van, akkor érdemes odafigyelned arra, hogy ne szökjön ki az udvarra vagy az utcára. Az atkák ugyanis szabadtéren kerülnek a szőrébe.

Azzal is sokat tehetsz a szeretett kis kedvencedért, ha már a rühesség első jeleit észreveszed. Árulkodó jel, ha például napjában többször is vakarózik, vagy ha gyakran rázza a fejét. Ez szinte mindig azt jelzi, hogy jelen vannak az élősködők a bundájában, és csak idő kérdése, hogy elszaporodjanak.

Láthatod, hogy a macska atkák komoly problémát tudnak okozni, így hát nem szabad várni a csodára. Érdemes azonnal cselekedni és beszerezni a szükséges készítményeket, amikkel hatékonyan fel tudod venni velük a küzdelmet. Hidd el, a szeretett cicád elképesztően hálás lesz ezért neked!

Cikk Rovatok:
Egészség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.