jún 26, 2021
395 Megtekintés
0 0

A Lánglovagok Egyesület munkacsoport felállítását szorgalmazza Budapesten

Írta

A Lánglovagok Egyesület munkacsoport felállítását szorgalmazza Budapesten a tűzvédelmileg is szabályos parkolás megvalósítása érdekében.

Az elmúlt 50 évben különösen a panelszerkezetű középmagas és magas lakóépületeknél a tűzoltási felvonulási területek feledésbe merültek.

Mivel korábban itt nem volt előírás a parkolási tilalom jelzése, csak a várakozóhelyek létesítésének tilalma, Budapesten a növekvő autószám miatt a lakóépületek előtti területeket a KRESZ szabályainak megfelelően az autósok parkolási célból tömegesen kezdték igénybe venni, az önkormányzatok pedig számos esetben tűzvédelmileg szabálytalan várakozóhelyek kialakításával rontottak a helyzeten.

A tűzoltási felvonulási területek megléte kiemelten fontos tűzoltási, életmentési célból.

A városfejlesztés során a tűzvédelem nem szorulhat háttérbe!

A Lánglovagok Egyesület kezdeményezi, hogy a fővárosi önkormányzat, fővárosi kormányhivatal, tűzvédelmi szakhatóság részvételével alakuljon munkacsoport, amely áttekinti az 1965 és 1990 között létesült középmagas és magas lakóépületeknél a tűzoltási felvonulási területre vonatkozó létesítési követelményeket.

Ehhez képest a mostani állapotokat, és azt, ezeknél a házaknál miként lehetne úgy parkolót és zöldterületet kialakítani, amely a tűzoltóság beavatkozását sem akadályozza.

A Lánglovagok Egyesület munkacsoport felállítását szorgalmazza Budapesten

Web

Forrás: Országos Sajtószolgálat

Cikk Rovatok:
Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.