máj 15, 2024
20 Megtekintés
A klasszikus papírtálca napjainkban is folytatja hódító útját bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A klasszikus papírtálca napjainkban is folytatja hódító útját

Írta

Amilyen egyszerű, annyira kiemelkedő jelentőségű a papírtálca, ami gyakorlatilag egy darab kemény papír, mégis a csomagolóipar egyik legjobban hasznosítható, ráadásul környezetbarát terméke.

Annyiféle helyzetben megállja a helyét, hogy képtelenség nélküle elképzelni a street foodot, de a cukrászdák, a strandok, a büfék és a reggelizőhelyek is előszeretettel használják. Könnyű, olcsó, multifunkcionális, egyszerűen megkerülhetetlen ez a csomagolóanyag!

Az eldobható csomagolás beszerzése

Számtalan vendéglátóhelyen kell gondoskodni az eldobható csomagolóanyagokról, gondoljunk csak egy rendezvényre, elviteles kifőzdére vagy bármilyen más gyorsétkezdére. Az indepack.hu papírtálcái többféle méretben is megvásárolhatók, ezáltal olyan csomagolóanyagra tehetünk szert, ami számtalan étel kiadására is tökéletesen megfelel.

Az eldobható tányérok anyaga

Az eldobható tányérokat, tálcákat többféle anyagból is elkészítik. Ha arra törekedsz, hogy környezetbarát megoldást találj csomagolási feladataidra, akkor választhatod a komposztálható cukornádból készült tányérokat, amelyek többféle méretben és alakban is kaphatók. Emellett pedig természetesen a papírtányérok és -tálcák a legnépszerűbbek, hiszen ezeket is széles méretválasztékban lehet elérni.

A papírtálcák

A papírtálcákat kellemes, tiszta fehér színben vagy környezetbarát megjelenést biztosító barna/kraft színben kínálják, ezek újrafelhasznált papírból készülnek. Téglalap, ovális vagy kör alakban érhetők el és a méretük is nagyon változatos.

Milyen ételeket tehetsz a papírtálcára?

A lapos tányérokra, tálcákra lehetőleg olyan ételt tegyél, ami egy darabból áll. Ilyen például a melegszendvics, zsíroskenyér, fánk, sütemény, rétes, palacsinta, gofri vagy bármilyen más darabos étel. Használhatsz csónak alakú tálcát is, ebbe már olyan étel is tehető, amelyik több apró darabból áll, erről ugyanis nem fog legurulni.

Speciális tálcákat is vásárolhatsz: a palacsintához a hosszú alakú palacsintás tálcát ajánljuk, ez a sült halhoz vagy a melegszendvicshez is ideális lesz. A pizzaszelethez pizzás papírtálca kapható, ez háromszög alakú, ezáltal a vásárló könnyen el fogja tudni róla fogyasztani. A kör alakú tányérok más-más átmérővel rendelkeznek, amellett, hogy sok mindenre használhatók, még mutatósak is!

Az eldobható tányérok jelentősége

Az eldobható tányérok könnyebbé teszik a vendég kiszolgálását, mivel nem kell arra figyelni, hogy a csomagolóanyagok visszakerüljenek. Nincs szükség mosogatásra sem, ez költségmegtakarítást eredményezhet.

Papírtermék használata esetén környezeti szennyezéstől sem kell tartani, mivel ezek a tányérok már eleve újrahasznosított papírból készültek, a szemétbe kerülésük után pedig lebomlanak vagy az égetőben hőenergiaként hasznosulnak.

A papírtálca egy remek megoldás sokféle csomagolási kérdésre, ezért beszerzése a vendéglátóhelyek számára elkerülhetetlen feladat. Érdemes többféle méretben is megrendelni, hiszen nem foglal sok helyet.

Cikk Rovatok:
Egyéb