aug 18, 2021
400 Megtekintés
Ellehetetlenített Előválasztás? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Ellehetetlenített Előválasztás?

Írta

Előválasztási anomália a Baranya megyei 2.OEVK-ban! A Nyugdíjasok Pártja 50+, mint a nyugdíjas társadalom képviselője, meglepetéssel tapasztalta,

hogy az előválasztási jelöltállítás során a civil jelöltek frakcióba történő befogadása nem zökkenőmentes, sőt jelen esetben el is lehetetleníti az esélyes jelölt indulását.

Pedig az Előválasztás erről kellene, hogy szóljon, azaz hogy a választók dönthessenek.

Az NyP 50+ sem az LMP, sem a Párbeszéd képviselőitől nem kapott választ a megkeresésre.

Simon Gábor, a Baranya megyei 2. OEVK-ban indulna az előválasztáson. Minden szükséges dokumentációt időben benyújtott, egy kivétellel. Jelen pillanatban nincs befogadó nyilatkozata egy párttól sem, amely- a pártok megállapodása szerint- szükséges az induláshoz.

Ebben az esetben viszont nem indulhat el az Előválasztáson, és nem képviselheti a nyugdíjasokat.

A pártok részéről ez a tétlenség érthetetlen.

Hogyan lehetséges, hogy egy olyan jelölt, mint Simon Gábor, aki minden formális feltételnek megfelel ahhoz, hogy indulhasson, párt-befogadó nyilatkozat hiányában nem méretheti meg magát? Hol lesznek képviselve a nyugdíjasok? Vagy ez a pártok számára másodlagos?

Simon Gábor az NyP 50+ pártigazgatója, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Baranya megyei koordinátora, a helyi Kossuth Kör elnöke, kérte az LMP és a Párbeszéd képviselőit is a befogadó nyilatkozat kiadására.

Politikai nézetkülönbség nem merülhet fel, az NyP 50+ és az MMM egyaránt a demokratikus ellenzék részének tekinti magát, elkötelezett a nyugdíjasok érdekei politikai képviselete mellett.

Elfogadhatatlannak tartja az NyP 50+, hogy Simon Gábor így nem indulhat az előválasztáson csak azért, mert indulása veszélyt jelent(?!) a hagyományos baloldali pártok képviselőinek.

Simon Gábor kizárásával a nyugdíjas társadalom azon lehetősége is köddé válik, hogy a nyugdíjasoknak saját jogon legyen képviselete a magyar parlamentben!

Hiszünk abban, hogy az előválasztás éppen erről szól: győzzön a legjobb jelölt, ne füstös pártirodákban dőljön el, ki indulhat és ki nem.

Kiadó: Nyugdíjasok Pártja 50+

Cikk Rovatok:
Belföld