jún 10, 2020
578 Megtekintés
Először indult, egyből aranyérmet szerzett a kamionhúzó Dorina bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Először indult, egyből aranyérmet szerzett a kamionhúzó Dorina

Írta

Nem a győzelemért, sokkal inkább a verseny öröméért mérkőzött meg a többiekkel a jászberényi Bordás Dorina, aki még újoncnak számít az erősportok világában.

8,8 tonnás traktort kellett elhúznia azoknak a lányoknak, akik a női kategóriában próbáltak szerencsét az idei HSMA Erős Emberek Kamionhúzó Liga első fordulóján, az Aquaworld Kupán. A rendezvényen, aminek az Aquaworld Resort Budapest adott otthon, idén rekordmennyiségű, összesen 25 versenyző indult a különböző kategóriákban.

Ami a férfiakat illeti, könnyűsúlyban (110 kg alatt) kilencen mérték össze az erejüket, nekik a traktorhúzást pótkocsival kellett teljesíteni. Ezt leggyorsabban az abonyi Jancsovics Tivadar hajtotta végre. A nehézsúlyban ezúttal Zichyújfalui Vass István vitte el a pálmát a nagy esélyes derekegyházi Véró Alex elől.

A női kategória idén indult először, és rögtön olyan győztest köszönthettünk, aki először próbálta ki magát ebben a világban: a jászberényi Bordás Dorina teljesítette a leggyorsabban a 20 méteres távot, lekörözve ezzel a battonyai Varga Fanni Rebekát, a salgótarjáni Juhász Dórát és a budapesti Kapuszta Hannát. A dobogósok bejutottak az őszi döntőbe, a következő forduló a tervek szerint Szegeden lesz majd.

“Nagyon erős volt a mezőny! Még csak azt sem hittem volna, hogy elsőre dobogós helyezést szerzek, így óriási pozitív meglepetés volt a győzelem”

– meséli a mindössze 21 éves hölgy, aki tavaly csöppent bele a HSMA világába.

De hogy viszonyulnak az emberek egy kamionhúzó lányhoz?

“Alapvetően elég megosztó az erősport. Sokan gratulálnak és támogatnak. Persze, akadnak negatív szemléletű emberek is, de velük nem foglalkozom. Én ilyen vagyok, és a lényeg, hogy ez a sportág nekem rengeteg örömet ad!”

– foglalta össze a győztes.

Dorina kézilabdával kezdte, ezt a sportot azonban egy fájdalmas sérülés miatt kellett félbehagynia: ekkor a lábában az összes szalag elszakadt. A balesetet egy év rehabilitáció követte, amíg kénytelen volt nélkülözni a mozgást. Amikor azonban felépült, újult lendülettel vetette magát a sportba. Ezúttal már az erőemelés felé fordult, amiben keményen edző családtagjai is inspirálták.

“A versenyre nem készültem külön, a megszokott heti három edzésemet végeztem ebben az időszakban is. Úgy gondolom, a masszív testalkatom is hozzájárulhatott a sikerhez”

– mondja Dorina, aki most már minden nap a saját családja által működtetett edzőteremben végzi a megszokott gyakorlatokat: felhúzást, fekvenyomást, guggolást. A lendülete töretlen, hiszen a napokban a békésszentandrási HSMA Girlpower U70 Trophy versenyen is kipróbálja magát.

“A versenyzéssel nem volt más célom, mint az élményszerzés és a tapasztalatgyűjtés. Számomra hatalmas motiváció találkozni azokkal, akik szintén ezt a sportot űzik: odajönnek, ellátnak jó tanácsokkal és ismeretlenül is szurkolunk egymásnak. Ez a legfontosabb, nem a győzelem!”

– mondja Dorina.

Fotó

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Sport