febr 15, 2024
19 Megtekintés
Hogyan válasszunk reptéri parkolót?  bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Hogyan válasszunk reptéri parkolót? 

Írta

Repülős útjaink tervezésekor fontos, hogy minél kényelmesebben és gazdaságosabban meg tudjuk oldani a reptérre történő kijutást is. Szerencsére ma már Ferihegyen számos lehetőség nyílik erre, nem árt azonban megfontolni, hogy melyik parkolót választjuk.

Ha téged is érdekel, milyen szempontokat fontos megvizsgálni a foglalás előtt, tarts velünk!

A reptértől való távolság 

Az első és legfontosabb dolog, hogy pontosan utánajárjunk a parkoló reptértől való távolságának. Érdemes nemcsak a távolságot nézni, hiszen léteznek olyan reptéri parkolók, amelyek bár közel vannak a terminálhoz, csak gyalogosan lehet tőlük tovább közlekedni.

Ha nem szeretnénk nehéz csomagjainkkal, az időjárás viszontagságainak kitéve hosszú perceket gyalogolni, jó megoldás lehet olyan helyet keresni, ahonnan transzfer szállít bennünket a terminál bejáratáig, így kényelmes lesz a ferihegy parkolás.

A Reptéri Parkoló Centrum a transzfere során például egy kényelmes, klimatizált kisbusszal biztosítja a repülőtérre való kijutást, így bár maga a parkoló kissé messzebb van, rövid idő alatt és kényelmesen érkezhetünk meg a repülőtérre.

Árak

Foglalás előtt érdemes összehasonlítani a különböző szolgáltatók árait. A legtöbb reptéri parkoló már rendelkezik weboldallal, ahol egy online kalkulátor segítségével egyszerűen ki tudjuk számolni, hogy milyen összegre számíthatunk az egyes szolgáltatóknál.

A kalkuláció során fontos, hogy törekedjünk a lehető legpontosabban megadni az érkezés és a távozás időpontját, hiszen pár órás különbség is módosulást okozhat az árakban.

Érdemes azt is ellenőrizni, hogy a megadott ár valóban tartalmaz-e minden felmerülő költséget, vagy előfordulhat olyan egyéb díj, ami a végén hozzáadódhat a kalkulátor által kiszámolt összeghez. Ilyen lehet például a transzfer ára, illetve a terminálhoz történő behajtás díja.

Biztonság és vélemények

A foglalás előtt a szolgáltató weboldalán található információk alapján ellenőrizzük le, hogy milyen őrzést biztosít nekünk az adott cég. Mire kell itt figyelni? Lehetőleg a parkoló teljes területe legyen körbekerített, hiszen ezzel tudjuk megakadályozni, hogy illetéktelenek tudjanak hozzáférni a járműhöz.

Ezenfelül nem árt, ha biztonsági rendszerrel is rendelkezik a parkoló, illetve járőrszolgálat is felügyeli az autók őrzését. Ha a fenti három pont teljesül, nyugodtak lehetünk afelől, hogy jó kezekben hagyjuk a járművet.

Amennyiben ezek az információk sem győztek meg bennünket 100%-osan, az interneten könnyen rákereshetünk a parkolóról írt véleményekre is, ahol az értékelések alapján vissza tudjuk ellenőrizni, hogy valósak-e a szolgáltatók által megadott adatok.

Utazásaink megtervezése olykor sok aggodalommal jár, ha viszont megfelelően eltervezzük a reptérre való kijutást, biztosak lehetünk abban, hogy a lehető legnyugodtabban kezdhetjük meg a repülésünket. A megfelelő reptéri parkoló kiválasztásával pedig biztosak lehetünk abban, hogy autónk a nyaralás alatt is biztonságban lesz.

Cikk Rovatok:
Egyéb