máj 10, 2024
23 Megtekintés
Egy kis méretű sarokkanapé szerteágazó felhasználási lehetőségei bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Egy kis méretű sarokkanapé szerteágazó felhasználási lehetőségei

Írta

Vannak olyan élethelyzetek, amikor a lakás alapterülete azt kívánja, hogy egy kis méretű fekhelyet vásároljunk.

Napjaink lakberendezési divatirányzatai is támogatják ezt a trendet, hiszen a minimalista bútorok jellemzően nagyobb arányban képviseltetik magukat több bútorszakáruházban is. Ugyanakkor mivel a méret kisebb, ezért fontos a minél több funkció együttes megjelenése, amelyet egy sarokkanapé nagyszerűen reprezentál.

A sokrétű sarokkanapék

A Nonstop Bútor kétszemélyes sarokkanapéi hathatós megoldást kínálnak arra a vásárlói igényre, amikor egy fiatal beköltözik élete első lakásába, amely egy garzon vagy kis méretű apartman és valamilyen fekhelyet be kell szereznie. A webáruház minden fekhelye ágyneműtartós, amely már elengedhetetlen szempont, hiszen pakolni mindig kell. Ráadásul aki napközben be is csukja ezt a kanapéágyat, annak az ágyneműt is el kell tennie valahová.

Arra azonban a vásárlásnál vigyázzunk, hogy előre megtervezzük pontosan a kanapé irányát, hogy jobbos vagy balos típust szeretnénk-e. Ugyanis nincs annál nagyobb kellemetlenség, mint amikor a bútort hazaszállítván szembesül vele az új tulajdonos, hogy rossz irányút választott.

Hatékonyabb helykihasználás

A kis méretű sarokkanapék a helykihasználás nagymesterei. Egyrészt, mivel kanapéágyakról beszélünk, ezért már többfunkciós abban a tekintetben, hogy nappal ülőbútor, éjszaka pedig fekhely. Ez pedig egy kisebb alapterületű, amerikai konyhás-nappalis lakásban, ahol nincs külön hálószoba sem, a lehető legoptimálisabb választás.

Másrészt a sarokkanapékat direkt arra tervezték, hogy az esetlegesen nem túl praktikusan megtervezett sarkokat is ki lehessen bútorral tölteni. Így egy szimpla kanapénál 1-2 ülőhellyel nagyobb felületet kapunk, ami egy adott szoba addig mellőzött részében nagyszerűen fog hasznosulni. Olyan berendezésnél is ideális alternatíva ez a bútorelem, amikor az adott szoba alaprajza nem enged meg egy franciaágyat, de egy kis méretű sarokkanapé még pont befér.

Vendégágynak, gyerekszobába is célszerű választás

Egy kis méretű sarokkanapé minden olyan helyiségben jó szolgálatot tesz, ahol hasonlóan a nappalihoz vagy hálószobához, szükség van a kanapéágy mindkét funkciójára. Gyerekszobában mindig jól jön egy plusz fekhely, ha a szülőnek altatás vagy betegség miatt ott kell maradnia a kicsi mellett. Nagyobb gyerkőcöknél, ha átjönnek a barátok egy pizsamapartira, ki kell majd húzni a sarokkanapét is, hogy elférjen mindenki.

De dolgozó- vagy vendégszobában is megállja a helyét, hiszen bármikor előfordulhat, hogy egy rokon vagy barát ott szeretne maradni éjszakára, és ilyenkor nemcsak az opció lesz adott, hanem egy maximálisan kényelmes fekhelyet tudunk számára biztosítani.

A Nonstop Bútornál olyan kis méretű kanapék is kaphatók, amelyeknek nincs karfája, így az sem foglalja el a helyet más bútor elől. Ugyanakkor a hiányzó részt ajándék párnákkal lehet pótolni, két kisebb méretűt kartámaszként, a két nagyobbat háttámlaként lehet használni.

Cikk Rovatok:
Gazdaság