nov 16, 2021
548 Megtekintés
Ajándékozzunk szerencsét a szeretteinknek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Ajándékozzunk szerencsét a szeretteinknek

Írta

Közeleg a karácsony. A szeretet ünnepének közeledtével egyre többekben kezd erősödni egy gyomortájéki érzés, ami azzal áll összefüggésben, hogy az ajándékozás túl komplikált feladatnak bizonyul.

A legtöbben szeretnének igazán jó meglepetéssel kedveskedni azoknak, akik fontosak a számukra, de ehhez nem mindig találják meg a megfelelő eszközt, így sokszor csak nyögés lesz a vége. Pontosan tudjuk, hogy a személyre szabott ajándékok, a kézzel készített kedvességek azok, amiket a legszívesebben fogadnak, de sokaknál az idő, másoknál a kreativitás hiánya, de igazából bármi egyéb is gátja lehet előbbiek kivitelezésének. Ilyenkor érdemes olyan megoldást választani, aminek mindenki örül, és most nem a bögrére gondolunk!

A szerencse egy olyan dolog, amit senki nem dob el magától önként, sőt, örömmel vesszük, ha a házhoz áll. Léteznek olyan szimbólumok, amiket ilyenkor érdemes bevetni, olyan tárgyak, amiket beszerezve, néhány kedves szóval fűszerezve biztosan sikeresek leszünk az ajándékozás terén – azaz boldoggá teszünk valakit. Aztán pedig az ajándékozás után rögtön próbára is tehető a magyar online póker segítségével, hogy működik-e az ajándék.

A patkó az egyik legismertebb ilyen szimbólum, aminek a gonoszt elűző erőt is tulajdonítanak sokan. A vas és tűz erejét kombináló patkó az ajtó fölé függesztve szerencsét hoz, de a hiedelmek szerint elűzi a lidérces álmokat, az ártó szellemeket. Patkót találni éppen ezért nagy szerencse, ajtó fölé függesztve tartva a háznak is!

A maneki-neko nevű integető macska

az egyik legjobb választás, hiszen a macskákat szinte mindenki szereti. Persze nem csak ezért, hanem mert az ázsiai hagyományok szerint fentről lefelé integető cicus a mancsaival a szerencsét, a pénzt és a boldogságot invitálja közelebb. Japánban sok üzletben találunk ilyen szobrot, hiszen ha nem a jobb, hanem a bal mancsát mozgatja, előbbiek mellett még a vásárlókat is becsalogatja a boltba.

A történet szerint a háromlábú békát egy taoista varázsló, Liu Hai csalogatta ki egy kútból aranypénzekkel. Ezután a teremtményt befogadta, ami onnantól szerencsét és gazdagságot hozott az embereknek. A fengsuj egyik okkal legnépszerűbb teremtménye ez az érméken ücsörgő piros szemekkel megáldott béka.

Cikk Címkék:
·
Cikk Rovatok:
Szórakozás