jún 7, 2024
12 Megtekintés
A kézi sztreccs- vagy a zsugorfóliát érdemes inkább választani? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A kézi sztreccs- vagy a zsugorfóliát érdemes inkább választani?

Írta

Bár lehet, hogy a kézi sztreccsfóliának és a zsugorfóliának sok közös tulajdonsága van, és a megjelenésükben is hasonlóak, ettől függetlenül még nem mindegy, melyiket választod a termékeid csomagolásához. Semmi sem garantálja ugyanis, hogy ugyanúgy fognak teljesíteni a különböző alkalmazási területeken.

A kézi sztreccsfóliáról bővebben

A Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika oldalán kapható sztreccsfólia az alacsony előállítási költségének hála egy rendkívül gazdaságos csomagolóanyag, amely a polietilén tartalmának köszönhetően kiváló nyújthatósággal rendelkezik. Olyannyira, hogy egyes típusoknál ez elérheti akár a 300%-ot is.

Ez a tulajdonsága pedig egyúttal nagyfokú tapadóképességet is garantál. Nincs szükség tehát ragasztóanyagra vagy hőre ahhoz, hogy az árud egyben maradjon, még mozgatás esetén sem.

Az egyetlen hátulütője talán, hogy a kézi sztreccsfólia kisebb tekercsekben készül, így többet kell vele bajlódni.

Kapható belőle környezetbarát megoldás is

Mivel a környezettudatosság egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így mindenképpen fontosnak tartottuk megemlíteni, hogy a sztreccsfóliából kapható újrahasznosított polietilénből vagy biológiailag lebomló anyagokból készült, környezetbarát változat is.

A fentebb már említett Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnikánál kapható bio sztreccsfólia például 60 százalékban cukornádat tartalmaz, ami az egyik legzöldebb anyag a piacon, hiszen újrahasznosítható.

A zsugorfóliáról bővebben

A többnyire poliolefinből készült zsugorfólia leginkább abban különbözik a sztreccsfóliától, hogy nem kell szorosan megfeszíteni a becsomagolandó termékek körül, hanem elég lazán felhelyezni, úgy, mint ha tasakba lennének becsomagolva. A zsugorfóliázó gép magas hőmérsékletének hatására ugyanis a fólia szorosan rájuk fog majd feszülni.

Az árát tekintve jóval drágább, mint a sztreccsfólia. Arról nem is beszélve, hogy a felhelyezéséhez szükség van még kamrás zsugorfóliázóra, zsugorfóliázó pisztolyra és zsugoralagútra is, ami nem kis beruházást jelent.

Megvan az az előnye viszont, hogy kiváló minőségben nyomtatható, így nagyszerű magas fényű, élénk színű, figyelemfelkeltő csomagolások készíthetők belőle.

A vásárlás előtt mindig alaposan mérlegelj!

Mindkét fóliatermék védelmet nyújt a porral, a nedvességgel, illetve a dézsmálással szemben, sőt, még kiválóan rögzíti is azokat az anyagmozgatás és a szállítás során, de mint láthatod, mindegyiknek vannak hátrányai, amelyeket nem árt mérlegelni.

Amennyiben bizonytalan lennél, fordulj nyugodtan a Mű-Pack Kft. – Csomagolástechnika szakértő munkatársaihoz, akik a szükséges információk birtokában segítenek majd meghozni a megfelelő döntést.

Cikk Rovatok:
Tech