máj 9, 2022
382 Megtekintés
A legjobb vörösborok kipróbálása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A legjobb vörösborok kipróbálása

Írta

A vörösborok széles választéka közül választhatunk, és sokakat érdemes megkóstolni.

A Cabernet Sauvignon és a Merlot két példa a testes vörösborokra, amelyek remek ízűek, de olcsóbbak és kevésbé összetettek. Mindkettőnek a szilva és a fekete cseresznye íze van, így jó belépőnek számítanak a vörösborokkal újonnan ismerkedők számára. Olyan desszertborokat is kipróbálhat, mint a Lindeman Bin 99, amely egy édes bor, amely jól illik a csokoládéhoz.

Ha kezdő, fontolja meg az egyszerűbb fajták kipróbálását, hogy kiépítse az ízlését.

Kezdhet például egy könnyű francia borral, a Beaujolais Nouveau-val. Ez a bor nagyon gyümölcsös és csersavszegény. Azok, akik egy összetettebb fajtát szeretnének kipróbálni, kipróbálhatják a Syrah-t, amelyet Ausztráliában Shiraz néven is ismernek. Az ausztrál fajták kissé fanyarak és borsosak.

Egy jó bor egyensúlyban tartja a gyümölcs, a föld és az édesítőszerek ízét.

A legjobb vörösborok, amelyeket kipróbálhat, gyümölcsösek, földesek és jól strukturáltak. Annak ellenére, hogy gazdag és robusztus ital, a vörösbor nem mindenkinek való. Azoknak való, akik szeretik a testes italokat. A randizáshoz hasonlóan a borkóstolást is játékként kell megközelíteni. Kezdje azzal, hogy megtanulja, mit szeret és mi a legjobb önnek.

A gyümölcsös borok mellett a vörösborok általában szárazabbak és édesebbek, mint fehér társaik.

A saját ízlését használva, hogy meghatározza az ön által preferált stílust, segít kiválasztani az ízlésének legmegfelelőbb vörösbort. Sokkal szórakoztatóbb, mint gondolná!

A pinot noir az egyik legnépszerűbb vörösbor.

Könnyű vagy közepes testű, és rendkívül könnyen iható. Bár a világ szinte minden részén termesztik, az éghajlati különbségek befolyásolhatják a szőlő ízét. A hűvösebb éghajlaton termesztett pinot noir általában könnyedebb, míg a melegebb éghajlaton termesztettek gyümölcsösebbek. Ha a könnyű testű borokat kedveli, próbálja ki a kaliforniai Pinot Noirt.

A szőlőfajtától függően a száraz vörösborok magasabb koncentrációban tartalmaznak flavonoidokat, polifenolokat és antioxidánsokat. Ezek a vegyületek segítik a szervezetet a jó HDL-koleszterin felvételében, miközben a rossz LDL-koleszterint kiűzik. Számos fajta rendelkezik a sok fogyasztó által kívánt száraz profillal, ezért válasszon bölcsen.

A spanyol bor egy másik lehetőség a borral újonnan ismerkedők számára.

Ez a pinot noir gyümölcsös és földes stílusa, amelyet a Pais szőlőből készítenek. Ezt a bort a chilei Közép-völgy bio szőlőültetvényeiről készítik, és fanyar cseresznye, szilva és vörös virágok jegyeit kínálja. Nagyszerű választás a pénztárcabarát borivók számára. Ez a bor is több szőlőfajtából készül, többek között syrah-ból, grenache-ból és néhány más szőlőfajtából.

Cikk Rovatok:
Gasztro