ápr 11, 2024
19 Megtekintés
Több szezonon át tartó gumiabroncs? Megfelelő ápolással lehetséges! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Több szezonon át tartó gumiabroncs? Megfelelő ápolással lehetséges!

Írta

Ahogy lassan beköszönt a melegebb idő, úgy elérkezik a tavaszi autó-nagytakarítás, és a téli gumik elpakolásának ideje.

Ám nem mindegy, ezt hogyan tesszük: a megfelelő tárolással és gumiápolással ugyanis meghosszabbítható az abroncsok élettartama is. Hogy hogyan, azt cikkünkből megtudhatod!

Ezért elengedhetetlen a téli gumi megfelelő ápolása és tárolása

Télen rengetegféle anyaggal kerül kapcsolatba az abroncs: kavicsok, só, síkosságmentesítő anyagok. Miután ezeket lemostuk és/vagy kiszedtük az abroncsok gumijáról, a POLIRTECH.HU-nál kapható CarPro márka gumiabroncs-tisztítójával érdemes áttörölni őket. Ha ugyanis rajta hagyjuk az előző szezon minden piszkát, azok (különösen a maró hatású folyadékok) télre sajnos tönkretehetik a gumi anyagát.

A kulcs a gumi épségéhez azonban nemcsak a megfelelő ápolásban, hanem a tárolásban is rejlik. Fontos, hogy úgy helyezzük el a téli gumikat, hogy azok ne sérüljenek vagy ne veszítsék el az alakjukat a hosszú tárolás során. A legjobb, ha egy jól szellőző, hűvös helyen, például egy garázsban vagy pincében tároljuk őket.

A gumikat érdemes felfújni a javasolt nyomásra, majd szorosan tekerjük be őket egy műanyag fóliával vagy zsákkal, hogy védve legyenek a por és nedvesség ellen. Ezenkívül az is lényeges, hogy a gumik a tárolásuk közben ne érintkezzenek vegyszerekkel vagy olajos anyagokkal.

Így használd a gumiabroncs-ápolót!

Mindezek mellett sokat tehetünk a gumiabroncs élettartamának meghosszabbításáért a gumiabroncs-ápolók használatával. Ezekkel a speciális termékekkel leggyakrabban aeroszol vagy folyékony formában találkozhatunk. Alkalmazásuk ráadásul pofonegyszerű – nézd csak:

  1. Először is készítsd elő a gumiabroncsot a kezelésre! Ehhez tisztítsd meg alaposan a felületét, hogy eltávolíthasd róla a koszt, a port és más, feltűnő szennyeződéseket.
  2. Jól rázd fel a gumiabroncs-tisztítót az alkalmazása előtt, hogy egyenletesen keveredjenek benne az összetevők! Használj kesztyűt a kezeid védelmére, majd spricceld fel a terméket, egyenletesen a felületre! Ügyelj arra, hogy ne használj túl sokat, mert az csúszóssá tenné a gumiabroncsot.
  3. Ezután egy szivaccsal vagy ronggyal egyenletesen oszlasd el a gumiabroncs-ápolót, majd hagyd megszáradni!
  4. Ismételd meg a folyamatot a többi gumiabroncson is, hogy mindegyiket frissen és ápoltan tehesd el a következő télre!

Hogyan választhatod ki a számodra legideálisabb ápolót?

Ahhoz, hogy kiválasszuk a megfelelő gumiabroncs-tisztítót, több tényezőt is fontos figyelembe vennünk. Például azt, hogy milyen típusú gumiabroncsokkal rendelkezünk, illetve milyen környezeti hatásoknak vannak kitéve a gumik. A víz alapú gumiabroncs-tisztítók az olajosabb, zsírosabb szennyeződéseket tüntetik el hatékonyan, míg a gumiabroncs-ápoló coatingok már konkrét védőréteget képeznek az abroncson. Utóbbi révén fényesen ragyognak majd a fekete abroncsok, legnagyobb büszkeségünkre.

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Tech