jan 31, 2022
374 Megtekintés
0 0

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, mikor szőnyeget vásárolunk otthonra?

Írta

Nagyon sok oka lehet annak, hogy a szőnyegvásárlás mellett döntünk.

Új lakásba költözés, a jelenlegi otthonunk felújítása, szeretnénk kicsit a lakásunk stílusát fokozni, új szobát rendeztünk be a gyereknek, vagy egész egyszerűen csak vágyuk egy újfajta dekorációs elemre, ami más színt csempész az otthonunkba. Mutatjuk, hogy milyen tényezőket vegyünk figyelembe, amikor új szőnyeget vásárolunk!

A lakás stílusa és a szőnyeg típusa

A lakásunk stílusa lehet az egyik iránymutató szőnyegvásárláskor. Sokféle szőnyegtípus közül válogathatunk: hosszúszálú szőnyeg, shaggy szőnyeg, fürdőszoba szőnyeg, ovális szőnyeg, rongyszőnyeg, konyhai szőnyeg, nagyméretű szőnyeg, klasszikus szőnyeg, modern szőnyeg. A szőnyeg típusát annak alapján választjuk ki, hogy milyen stílusú, mekkora méretű szőnyegre van szükségünk, illetve pontosan milyen helyiséget szeretnénk a kárpittal díszíteni.

Mintás legyen vagy minta nélküli?

Mind a mintás, mint az egyszínű szőnyeg lehet dizájnos, azonban a döntésünket az is meghatározhatja, hogy mekkora az adott szoba mérete. Egy nagyobb térbe nyugodt szívvel választhatunk nagy mintázatú szőnyeget, ellenben egy kisebb szobában nem mutat jó, hiszen ezzel a szoba még kisebbnek és zsúfoltabbnak fog tűnni. Ezzel szemben egy nagyobb térben elhelyezett, nagyméretű szőnyeg csökkenti a teret.

Milyen szín mellett döntsünk?

Kardinális kérdés szokott ez is lenni szőnyegválasztás előtt. A döntés sok mindenen múlik. Ha szeretnénk, hogy a szoba fókuszpontja legyen a szőnyeg és minden más dekorációt is ehhez a kiegészítőhöz választunk, akkor a szőnyeg lehet izgalmas mintázatú és élénk színű. Ha azonban gyakran rendezzük át a helyiséget, akkor érdemes megfontolni egy semleges színű és visszafogottabb mintázatú szőnyeg vásárlását. A világosabb színű szőnyegek optikailag tágítják a teret, míg a sötétebb kárpit éppen ellenkezőleg. Ha azonban egy forgalmas helyre választunk szőnyeget a lakásba, akkor a sötétebb színű szőnyeg lehet a megfelelő választás.

A teljes padlófelület vagy csak kisebb területek lefedésére?

Az is fontos szempont szőnyegvásárláskor, hogy hova is szánjuk az adott szőnyeget és milyen célt szolgál. A nappaliba szeretnénk egy faltól falig szőnyeget, vagy csak kisebb területet szeretnénk lefedni? A szőnyegek melegséggel töltik fel az otthonunkat, éppen ezért javasolt alaposan megfontolni, hogy melyik helyiségbe, milyen típusú szőnyeget válasszunk.

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.