júl 11, 2022
490 Megtekintés
Légkondis párátlanítás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Légkondis párátlanítás

Írta

Az otthoni párátlanítás már klímaberendezésekkel is lehetséges! A nyári melegben megnövekedett nedvességtartalom a levegőben egyszerűen megszüntethető egy légkondi beszerzésével!

Hogyan és miért ajánlott a klíma használata, ha a párátlanítás a célunk?

A nem megfelelő páratartalom minden lakásban problémát jelenthet. Legtöbb esetben a túl magas nedvességtartalom az, ami előfordulhat, különösen nyáron. A legtöbb esetben ilyenkor páramentesítő berendezésekhez vagy otthoni praktikákhoz folyamodunk, pedig van egy kézenfekvőbb megoldás is.

A párátlanítást megoldhatjuk légkondis szerkezetekkel is. Ma már minden modern, inverteres klímán alkalmazhatjuk a páramentesítő funkciót. A Páramentesítő.hu online webáruház mobil klímák széles választékát kínálja minden háztartásba!

Miért fontos a párátlanítás és a páratartalomszint mérése otthonunkban? Hogyan használjuk gazdaságosan a légkondit, ha a páramentesítés a célunk?

A túl magas páratartalom és a párátlanítás szerepe

Otthonunk páratartalomszintjét a hőmérséklettel ellentétben mérőeszköz segítségével nem érzékelhetjük. Fontos, hogy a megfelelő műszerrel folyamatosan mérjük a nedvességszintet. Sem a túl alacsony, sem a túl magas értékek nincsenek jó hatással sem közérzetünkre, sem környezetünkre, sem az egészségünkre.

Az ideális páratartalom 40-60% körüli, így az ettől jóval eltérő értékek fennállásakor nem árt cselekednünk. A nyári melegben leginkább, de akár a téli időszakban is előfordulhat a magas páratartalom képződése lakásunkban.

Ilyenkor a nedves levegő vízcseppek formájában lecsapódik, amely rossz közérzetet, kellemetlen szagokat, és ami a legrosszabb, penészfoltokat is eredményezhet. Ekkor merül fel a párátlanítás kérdése.

Mit használjunk páramentesítésre?

Páramentesítés klímaberendezéssel is!

A páramentesítést legegyszerűbben az erre specializálódott eszközökkel, páramentesítő berendezésekkel végezhetjük el. Esetleg egyéb, otthoni, manuális módszerekkel, mint például a fűtés, ám nyáron ez nem nyújt effektív megoldást.

Ma már használhatunk klímaberendezéseket párátlanításra is. Minden beüzemelhető légkondi távirányítóján találhatunk egy úgynevezett “Dry” gombot. Ennek a megnyomásával elindíthatjuk a párátlanítás folyamatát.

Gazdaságos párátlanítás klímával

Tudjuk azonban, hogy a légkondicionáló használata költséges mulatság, főleg, ha párátlanításra használjuk. A “Dry” mód rendszeres használatával csak növeljük költségeinket.

A klímaberendezések hagyományos módon való alkalmazása már önmagában segít a nedvességtartalom csökkentésében. Így pénzt spórolhat, ráadásul a hőmérsékletet is szabályozhatja lakásában. Amennyiben a biztos megoldáshoz ragaszkodna, válasszon profi páramentesítő készüléket!

A párátlanítást ma már klímaberendezésekkel is megoldhatjuk, ha a fűtő funkciót vagy a “Dry” módot alkalmazzuk a készüléken!

Cikk Rovatok:
Tech