jún 12, 2024
16 Megtekintés
Fogimplantátum és altatásos fogászat bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Fogimplantátum és altatásos fogászat

Írta

Fedezze fel a tökéletes mosolyt fogimplantátummal! Tartós megoldások és profi szakértők várják Önt Budapesten. Kattintson!

Miért érdemes fogimplantátumot választani?

A fogimplantátum egy modern és hatékony megoldás a hiányzó fogak pótlására. Számos előnyt kínál a hagyományos fogpótlásokkal szemben. Rendelőnkben különféle típusú fogimplantátumokat kínálunk, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb megoldást.

Mi is az a fogimplantátum?

A fogimplantátum egy műgyökér, melyet az állcsontba ültetnek be. Ez a titánból készült csavar funkcionálisan és esztétikailag is képes helyettesíteni az elvesztett fogakat. A becsontosodást követően korona, híd vagy akár fogsor rögzíthető az implantátumra, mely stabil és hosszú távú megoldást nyújt a páciensek számára.

Az implantáció menete

A fogimplantátum beültetése több lépésből áll, melyek közül minden egyes lépés elengedhetetlen a sikeres beavatkozáshoz.

  1. Állapotfelmérés és konzultáció: Egy előre egyeztetett időpontban a szükséges vizsgálatok elvégzése történik meg. Több fog hiánya esetén 3D CT-felvétel is készülhet a pontosabb tervezés érdekében.
  2. Tervezés és végső terv készítése: Az elkészített CT-felvétel és tervező szoftver segítségével implantológus kollégánk előre megtervezi a beavatkozást, így minimalizálható a műtét közbeni komplikációk esélye.
  3. Implantátumok behelyezése: A beültetés helyi érzéstelenítéssel vagy igény esetén altatásban történik. Sebészeti fúrósablont alkalmazunk a még pontosabb és gyorsabb behelyezés érdekében.
  4. Implantátum felszabadítása: A becsontosodási időszak (3-4 hónap) után az implantátumokat felszabadítjuk és a végleges ínyformát alakítjuk ki.
  5. Precíziós lenyomat készítése: 1-2 héttel az íny megformálása után megtörténik a lenyomatvétel a tervezett fogpótlás elkészítéséhez.
  6. Végleges fogpótlás felhelyezése és utógondozás: Az elkészített végleges pótlás behelyezése és rögzítése történik meg, majd ismertetjük a szükséges kontrollok időpontjait és a garanciális feltételeket.

Miért fontos a fogak pótlása fogbeültetéssel?

A hiányzó fogak pótlása nem csak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is elengedhetetlen. Az implantátum elmaradása számos problémát okozhat:

  • Csontsorvadás: Terhelés hiányában csökken az íny alatti csontállomány.
  • Elmozduló fogak: A meglévő fogak eldőlhetnek és elvándorolhatnak.
  • Rágóízületi fájdalmak: A rágás egyenetlenné válhat, ami fájdalmakhoz vezethet.
  • Arci elváltozások: A kiesett fogak miatt az arc beeshet, öregebb kinézetet kölcsönözve.

Költségek és garancia

Rendelőnkben többféle fogimplantátum közül választhat, különböző ár-érték arányban:

  • ICX fogimplantátum: 150 000 Ft-tól
  • Osstem Ts fogimplantátum: 176 000 Ft-tól
  • Hiossen NH fogimplantátum: 230 000 Ft-tól

A fogimplantátumok tartóssága és minősége kiemelkedő, és rendelőnk akár 10 év garanciát is vállal az elvégzett beavatkozásokra, amennyiben betartja a szükséges kontrollokat.

Gyakran feltett kérdések

  • Mennyire tartós a fogimplantátum?: Megfelelő gondozással és rendszeres kontrollokkal az implantátum akár élethosszig tartó megoldás is lehet.
  • Milyen a megfelelő szájhigiénia implantáció után?: Fontos a napi fogmosás és a fogselyem, valamint a fogköztisztító kefe használata.
  • Mikor nem javasolt a fogimplantátum?: Szenvedélybetegségek, csontbetegségek, kezeletlen krónikus betegségek esetén nem javasolt az implantáció.

Altatásos fogászat: Fájdalommentes megoldás a kellemes élményért

A fogászati kezelések sokak számára szorongást és félelmet kelthetnek. Az altatásos fogászat megoldást kínál az ilyen jellegű problémákra, lehetővé téve a páciensek számára, hogy fájdalommentesen és stresszmentesen vegyenek részt a szükséges beavatkozásokon.

Mi az altatásos fogászat?

Az altatásos fogászat egy olyan eljárás, amely során a pácienseket intravénás szerekkel altatják el, így öntudatlan állapotba kerülnek. Ez lehetővé teszi, hogy a fogorvos akár több órás kezeléseket is végrehajtson anélkül, hogy a páciens fájdalmat vagy kényelmetlenséget érezne. A kezelés időtartama általában 2-3 óra, és végén a páciens már csak a beavatkozás utáni tanácsokat hallgatja meg.

Az altatásos fogászat előnyei

Az altatásos fogászat számos előnyt kínál a hagyományos fogászati kezelésekhez képest. Először is, a páciensek teljesen fájdalommentesen és szorongásmentesen vehetnek részt a beavatkozásokon. Ez különösen előnyös azok számára, akik korábbi rossz tapasztalatok vagy gyermekkori trauma miatt félnek a fogászati kezelésektől. Az altatás lehetővé teszi, hogy akár több komplex beavatkozást is egyetlen ülés alatt végezzenek el, így csökkentve a fogorvosi látogatások számát és a gyógyulási időt.

Az altatás menete

A beavatkozás előtt a pácienseket felkészítik az altatásra, amely során konzultálnak egy altatóorvossal is. Ez azért fontos, mert az altatás csak teljesen egészséges állapotban végezhető el. A kezelés előtt szükséges lehet EKG, mellkasröntgen és vérkép vizsgálatra. A páciensnek a beavatkozás előtt 6 órával már nem szabad sem enni, sem inni. Az intravénás szerek hatására a páciens elalszik, és a kezelést követően az adagolás abbahagyása után 2 perccel felébred. Kényelmesen pihenhet a rendelőben, majd 2 óra múlva távozhat kísérője társaságában.

Kiknek ajánlott az altatásos fogászat?

Az altatásos fogászat ideális választás azok számára, akik komplex vagy több órán át tartó beavatkozások előtt állnak. Ez magában foglalhatja több bölcsességfog eltávolítását, fogászati implantációkat, csontpótlásokat vagy nagyobb fogászati rehabilitációkat. Azok a páciensek is profitálhatnak belőle, akik nehezen viselik a hosszabb beavatkozásokat vagy fokozott garatreflexszel rendelkeznek. Az altatásos kezelés lehetővé teszi számukra, hogy nyugodt állapotban, stresszmentesen vegyenek részt a szükséges beavatkozásokon.

Hátrányok és mellékhatások

Bár az altatásos fogászat számos előnnyel jár, néhány mellékhatás is előfordulhat, még ha ezek nagyon ritkák is a modern technológiák alkalmazása mellett. Az altatást szakképzett aneszteziológus végzi, de enyhe zavartság, nyugtalanság vagy hányinger előfordulhat az ébredés után. Azonban ezek a mellékhatások általában gyorsan elmúlnak, és a páciensek könnyedén felébrednek.

Cikk Rovatok:
Egyéb