ápr 10, 2023
229 Megtekintés
0 0

Bankkártya elfogadás mobiltelefonnal? Így lehetséges!

Írta

A bankkártya elfogadás ma már szinte valamennyi szolgáltatónál alapvetőnek számít. A törvény által elő van írva ugyanis, hogy 2021. január 1-től minden vállalkozás köteles elektronikus fizetési lehetőséget biztosítani a vásárlói, ügyfelei részére.

Egy saját vállalat fenntartása sokszor nem egyszerű feladat. Több tulajdonosnak ezért a mobiltelefonja a legfontosabb eszköze a cége működtetéséhez. A SoftPOS alkalmazás segítségével a bankkártya elfogadást is intézheted a mobiltelefonoddal, semmi szükség többé a hagyományos bankkártya terminálra.

Pontosan mi az a SoftPOS?

A SoftPOS tulajdonképpen nem más, mint egy alkalmazás, amely a mobiltelefont valódi bankkártya terminállá alakíthatja. Így, ha esetleg a hagyományos bankkártya terminálókat túl körülményesnek vagy drágának tartod, érdemes letöltened a SoftPOS applikációt. Nem számít, hogy tablettel vagy okostelefonnal rendelkezel, az alkalmazás mindkét eszközre beszerezhető.

Előfordulhat, hogy olyan szakmával foglalkozol, amelynél kifejezetten zavaró egy plusz készülék megléte, így például, ha futárként vagy piaci kereskedőként dolgozol. De az is lehet, hogy egy bankkártya terminál beszerzése nem olcsó számodra. A SoftPOS lehetővé teszi a bankkártya elfogadást mobiltelefonnal, ezért nem kell külön eszközre költened.

Milyen feltételei vannak?

Természetesen az ügyfélnek rendelkeznie kell egy érintéses bankkártyával, amely fizetésre is alkalmas. A vállalkozás számára pedig szükséges egy NFC-képes, minimum 8.0 Android operációs rendszerű mobiltelefon vagy egy tablet. Ennek az eszköznek a hátuljához a vásárló csupán odatartja a kártyáját a fizetés elfogadásáig. Mindez egy legfeljebb néhány másodperces műveletet jelent.

Bankkártya elfogadás mobillal lépésről lépésre

Az applikációt egyszerűen beszerezheted akár az Apple Store-ból, akár a saját Google Play Áruházunkból. A CMO weboldalán bővebben olvashatsz arról, hogy hogyan töltheted le a SoftPOS alkalmazást a mobiltelefonodra.

Miután megtörtént a CMO-val való szerződéskötés a személyes SoftPOS terminál létrehozásához, elküldjük az aktiváló kódot. Az app mind VISA, mind MASTERCARD típusú bankkártyát elfogad, ezen kívül teljes mértékben bankfüggetlen. Miután letöltötted az alkalmazást, a következőképpen kell eljárnod:

  1. Lépj be az alkalmazásba.
  2. Add meg a vásárlás összegét.
  3. Az ügyfél érintse a bankkártyáját az eszközödhöz.
  4. A rendszer visszajelzést küld az adott tranzakció sikerességéről.

 Egyszerű, célszerű és biztonságos

Most már láthatod, mennyire megkönnyítheti a vállalkozásod működtetését a SoftPOS alkalmazás. Ami az applikáció biztonságos használatát illeti, a SoftPOS legalább annyira megbízható, mint egy hagyományos bankkártya elfogadó terminál. A telefon nem tárol bizalmas adatokat az ügyfélről és valamennyi kötelező jogi előírásnak, szabványnak megfelel. Ezért beszélhetünk mindenre kiterjedő és forradalmi megoldásról.

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Egyéb

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.