máj 6, 2022
572 Megtekintés
10 eszköz, amire minden villanyszerelőnek szüksége van bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

10 eszköz, amire minden villanyszerelőnek szüksége van

Írta

Egy villanyszerelő nem tud elektromos munkát végezni a megfelelő szerszámok nélkül.

Ahogy a szakma fejlődött az évek során, az alapvető szerszámok továbbfejlesztődtek, és új speciális szerszámokat terveztek, hogy segítsék a villanyszerelők munkáját.

A többfunkciós tesztelő elengedhetetlen eszköz minden villanyszerelő számára, különösen a villamosság területén.

Ez az eszköz több elektromos tulajdonságot mér több tartományban. A régebbi multiméterek analóg interfésszel rendelkeztek, de mára felváltották a digitálisak. A mai modellek is kifinomultabbak és számos funkciót kínálnak. A bilincsmérő egy egyszerű eszköz az áram mérésére anélkül, hogy fizikailag érintkezne az áramkörrel.

A többfunkciós elektromos szerszámkészlet mellett egy villanyszerelőnek több kéziszerszámra is szüksége van. Egy fúrógép sok feladathoz jól jön, és néhány villanyszerelő több modellel is rendelkezik. Egy kisfeszültségű akkus fúrógép kényelmes lesz a rögzítési munkákhoz, míg egy ütvefúró segít a betonon való munkában. További szerszámok, amelyekre egy villanyszerelőnek szüksége van, a fűrészek széles választéka, beleértve a kézi dugattyús fűrészt és a spirálfűrészt. A sikeres villanyszerelői munka másik elengedhetetlen kelléke egy erős pengéjű vakolókés.

Egy másik alapvető eszköz a villanyszerelő fogó.

Ez nagyon hasznos a nagyméretű huzalok lecsupaszításához, az elektromos dobozok kinyitásához és a gipszkarton vágásához. Erősnek kell lennie, és könnyen, egy kézzel is használhatónak kell lennie. Sok más típusú használati kés is kapható, de ezek a leglényegesebbek.

A halszalag egy harmadik nélkülözhetetlen eszköz a villanyszerelők számára.

Ez az eszköz különböző hosszúságban kapható, és hasznos a vezetékek falakon keresztül történő futtatásához. Egy villanyszerelőnek mindig magával kell vinnie egy ilyet a munkaterületre. Általában üvegszálból készül, és a végén kampókkal rendelkezik.

A racsnis típusú préselőszerszám a negyedik eszköz, amelyet minden villanyszerelőnek birtokolnia kell.

Számos csatlakozás minimális erőfeszítéssel történő összepréseléséhez szolgál. Ergonomikus kialakítása lehetővé teszi a precíz irányítást. Rendelkezik 1200 szigetelt vezetékvéghüvellyel. Kontúros fogantyúval és csúszásmentes markolattal is rendelkezik. A racsni állítható, így a villanyszerelő a megfelelő erővel tudja a vezetékeket préselni.

Végül pedig: a többcélú csavarhúzó készlet számos elektromos projekthez használható.

Hosszú, keskeny orra segít a szűk helyeken való munkavégzésben. A mágneses hegyek megakadályozzák a kis csavarok kihullását. A kétrészes csavarhúzó készlet króm-vanádium acélból készült, és szigetelt, ami megvédi a felhasználót a potenciálisan veszélyes 1000 voltos váltakozó áramtól. A biztonság érdekében szigetelt fogantyúval is rendelkezik.

Még több villanyszerelő szerszám itt:

https://www.weldman.hu/villanyszerelo-szerszamok-1400

Cikk Rovatok:
Gazdaság