nov 24, 2023
74 Megtekintés
Bútorok és berendezések javítása otthon: ezekre lesz szükségünk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Bútorok és berendezések javítása otthon: ezekre lesz szükségünk

Írta

A környezettudatos otthon megalkotása ma már elképzelhetetlen újrahasznosított bútorok nélkül. Persze ide tartozik még a rozmaringos és ecetes ablaktisztító, a citromos vízkőtelenítő vagy éppen egy rusztikusan felújított bútordarab. A berendezések javítása otthon sokat spórolhat meg a számunkra, ehhez azonban pár eszközt be kell szereznünk.

Az alábbi írásunkban eláruljuk, hogy mire van szükség a bútorok és berendezések javítása kapcsán.

Le az unalmas tárgyakkal!

Ma már senki sem vágyik azokra a bútorokra és lakberendezési elemekre, amelyek minden otthonban megtalálhatóak. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindennek réginek, porosnak és használhatatlannak kell lennie. Egy egész otthont bebútorozni viszont hatalmas pénzösszeg lehet, így nem árt elgondolkodni ezek felújításán. Ne ragaszkodjunk olyan vehemesen az újdonságokhoz, hiszen a kreatív és hasznos megoldások sokkal természetközelibbek és nem terhelik meg a bolygónkat.

Eszközök az otthoni javításra, felújításra

Mindenekelőtt szükségünk lesz rengeteg csavarra és fúróra. A legtöbb esetben a kilazult vagy törött csavarok okozzák a problémát. A csiszolás és a festés nem kezdődhet meg addig, amíg nincs minden fixen a helyén. A minőségi lemezcsavar önfúró verzióban remek megoldás, ha tényleg mindent rögzíteni szeretnénk. Ennek segítségével új életet lelhetünk a bútorokba, amik bár szépek, de látszik rajtuk, hogy egy ideje már használat alatt vannak.

Emellett kelleni fog egy jó csavarhúzó, ütvefúró, aminek segítségével pillanatok alatt a helyére rakhatjuk az adott tárgyat. Egy minőségi akkus gépre minden otthonban szükség van, így ha még nem rendelkezünk vele, itt az ideje felvenni a listára.

Portalanítás és fényezés

Amennyiben a portalanításra kerül sor, jöhet a csiszológép. A bútorok az évek során biztosan veszítenek a fényükből, mindegy, hogy a napsütés vagy más környezeti tényezők hatására. Fontos tehát, hogy először alaposan tisztítsuk meg, távolítsuk el a régi festéket, a lepergett anyagot, hiszen csak ezt követően tudunk egy szinttel feljebb lépni, ami majd a festés lesz.

A flex, vagy más néven ismert sarokcsiszoló első hangzásra a legtöbb embernek egy haszontalan eszköz, azonban egy olyan multifunkciós szerszámról van szó, ami nem csak a bútorok felújításánál jöhet szóba.

Javítási munkák, vágás vagy polírozás kapcsán szintén gyakran kerül elő, de sokan használják egyéb tisztítási feladatra is. Amennyiben pontos vágást szeretnénk végezni, akkor akár még egy állványt is vehetünk hozzá, ennek köszönhetően pedig még több feladat során hasznát tudjuk venni.

Összegezve

Az otthoni bútorok vagy egyéb tárgyak javítása érdekében jó, ha tartunk otthon pár eszközt, kiegészítőt vagy éppen akkus gépet. Ezek nélkül ma már egyetlen családi házat sem lehet karbantartani.

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Ingatlan