ápr 16, 2024
21 Megtekintés
Mire érdemes odafigyelni a festés során? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Mire érdemes odafigyelni a festés során?

Írta

Számtalan olyan tényező van, ami meghatározza a festési munka sikerét vagy éppen kudarcát. Persze a színárnyalat is mellbe vághat minket, amikor meglátjuk a falon nagy méretben, és rájövünk, hogy ami a színmintán jól nézett ki, az élőben, nagyban kicsit sok.

De sok egyéb más is elromolhat: a megfelelő alapozás hiánya szinte borítékolja azt, hogy idejekorán fog repedezni a fal, feslésnek indul a festék, és szomorúan nézhetjük végig, amint a pénzünk leválik a falról.

Csakhogy van még valami, amivel nem árt számolni, sőt, egyenesen készülni: a Bíborfesték Üzletház lég- és páraáteresztő festékei egy nagyon alattomos és meglehetősen gusztustalan problémát hivatottak megelőzni.

Számoljunk a hőhíddal is!

Ahhoz azonban, hogy számolni tudjunk vele, tudnunk kell azt, hogy egyáltalán mi is az a hőhíd. Ha hőnyelő lyukként hivatkozunk rá, akkor talán máris értelmet nyer a kifejezés. Mivel a falak döntő többsége nem egyenletes hőmérsékletet mutat, hanem akadnak hidegebb részek is, amelyeknél kevesebb fokot mérhetünk, mint a fal bármely más részénél. Mivel azonban ott lehűl a levegő, a hőmérséklet-különbség miatt pára keletkezik, majd csapódik le, és ezzel kezdetét veszi a falak nedvesedése, amely ideális táptalajt biztosít a penésznek, penészedésnek.

Azonban a jó hír az, hogy létezik rá megoldás, így nem kell elfogadnunk azt, hogy penészes falak között kell leélni az életünket.

Hogyan használjuk ezt a speciális festéket?

Akadnak ugyanis olyan speciális festékek, mint a fentebb említett webáruházban kapható lég- és páraáteresztő festékek, amelyek a hőhidakat hivatottak megszüntetni. Ezek a lélegző festékek használhatóak egy-egy falfelületi részen, de akár az egészen is.

A benne rejlő apró kerámiagömböcskék lesznek azok, amelyeknek a hűlés észlelése után vákuum keletkezik a belsejében, és magába szívja a nedvességet, ezáltal megakadályozva azt, hogy megvesse a lábát a falon a penész.

Természetesen ugyanúgy kell bánni vele, mint az összes többi festékkel: az alapozást nem szabad megspórolni, sőt külön figyelmet kell annak szentelni, hogy a zsíros nyomok eltüntetésre kerüljenek még a festés megkezdése előtt!

A penész ellen tenni kell!

Sajnos nagyon sok otthon épült meg úgy, hogy a falak nem lélegeznek, ezzel sokkal nagyobb esélyét teremtettük meg annak, hogy elinduljon a penészesedés. Amint megjelenik az első folt, muszáj cselekedni, hiszen ha elterjed, akkor nemcsak, hogy egészségkárosító hatású lesz, de még roppant csúnya látványt is nyújt, szertefoszlatva az otthonosság érzetét.

Így aztán ha nem szeretnénk, hogy a penész miatt egészségügyi problémák gyötörjenek minket vagy bármelyik családtagunkat, akkor mindenképpen érdemes beleásni magunkat a hőhíd témájába, hiszen így egész sor légúti megbetegedésnek vehetjük elejét. Ehhez pedig a festékeket a Bíborfesték Üzletház webshopjában fogod megtalálni.

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Gazdaság