márc 19, 2021
566 Megtekintés
A bodorrózsa tartalmú Virostop termékek kivonása nem jogerős, a termékek továbbra is kaphatóak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A bodorrózsa tartalmú Virostop termékek kivonása nem jogerős, a termékek továbbra is kaphatóak

Írta

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) forgalomból történő kivonás és forgalmazás megtiltásának tárgyában hozott határozatot a Virostop influenza elleni szájspray és orrspray tekintetében 2021. február 5-én.

Az OGYÉI állásfoglalása alapján a Virostop szájspray és orrspray I. kockázati osztályba sorolt orvostechnikai eszközként került jogszerűen forgalomba 2014-ben, illetve 2016-ban. A jelenlegi szabályozás szerint azonban az orvostechnikai eszközök hatása nem alapulhat gyógyszerhatáson. A Virostop szájspray és orrspray hatóanyagai használhatóak étrend kiegészítőként, orvostechnikai eszközként és növényi gyógyszer hatóanyagként is egyaránt.

orrspray

A termékeket Magyarországon forgalmazó Fytofontana Kft. képviselői az OGYÉI határozat ellen azonnali jogvédelem iránti kérelmet adtak be a Fővárosi Törvényszék Közigazgatási Kollégiuma felé.

A határozat így nem jogerős, a termékek jelenleg is szabadon megvásárolhatóak.

A gyártó igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy további klinikai vizsgálati és kutatási eredményekkel is megerősítse termékeinek a hatásosságát és biztonságosságát.

Bővebben…

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Egészség