máj 2, 2024
8 Megtekintés
0 0

7 titok a használt autók eladásáról

Írta

Gyorsan és jó áron szeretnéd eladni a használt gépjárművedet? Nem kell hozzá tapasztalt autókereskedőnek lenned. Számos titok és bevált gyakorlat létezik, amelyek segíthetnek abban, hogy maximális értéket érj el az autód eladásakor. Egyszerűen kövesd az itt következő lépéseket, tippeket és trükköket, és hamarosan túl leszel az egész folyamaton, megtartva a lehető legtöbb pénzt a zsebedben.

1.    Költs rá eladás előtt

Ha autót adsz el gondolkozz egy vevő szemével. Vevőként az autó jó tulajdonságai általában magától értetődőek. A hibák keresésén van a hangsúly, melyeket az alkudozás alapjául használhatnak. Minél kevesebb lehetőséget adj erre és javíts ki az autód hiányosságait. Itt apróságokra kell gondolni, mint a hiányzó vagy elhasználódott dísztárcsák cseréje vagy egy nem működő lámpa megszerelése.

2.    Vidd el autókozmetikába

Az első benyomás kulcsfontosságú. Egy polírozás már számos apróbb karcot vagy hibát el tud tüntetni és szép csillogást ad kocsidnak. Hasonlóan egy alapos külső-belső takarítás mindenképp szükségszerű. Senki se szívesen venne egy foltos vagy állatszőrös ülésekkel rendelkező, koszos járművet. Pár tízezer forintos befektetés egy autó külső-belső kozmetikája, azonban mindenképpen kifizetődő.

3.    Legyen friss műszaki vizsgája

Ha pár hónap van vissza a vizsga érvényességéből, akkor mindenképp érdemes megújíttatni, hogy friss műszaki vizsgával hirdethesd. Ez az idősebb és alacsonyabb árkategóriájú autóknál értéknövelő tényező.

4.    Készíts profi hirdetést

Egy jól átgondolt és összerakott hirdetés rendkívül fontos, hiszen ez az, amivel először találkoznak az emberek. Ha problémásnak érzed online hirdetni az autódat keress fel egy olyan céget, melynek tevékenységei közé tartozik a Mazda autók vásárlása országosan.

A hirdetés az autód reklámja, ezért azt a lehető legjobbnak kell mutatnia. Mindezt azonban csak a valóság talaján. Nem szabad a ténylegesnél jobbnak beállítani. Írj egy átfogó hirdetési szöveget és figyelj a helyesírásra. Töltsd fel több platformra is, hogy a lehető legtöbb embert elérhesd.

5.    Kulcsfontosságúak a jó fotók

Nem kell műtermi fotókra gondolni, a ma kapható okostelefonokkal tökéletes képek készíthetőek. Keress egy semleges hátteret, ami előtt az autó a kép közepén lehet. Készítsünk képeket minden szögből és az esetleges hibákról is külön.

6.    Reális árat határozz meg

Nézz szét az Interneten, hogy milyen a kínálat és milyen áron kaphatók hasonló járművek. Értékbecslő szolgáltatást is igénybe vehetsz, hogy pontosan tudhasd autód értékét.

7.    Adás-vétel

Ha sikeres volt az eladás, az autó összes kulcsát, forgalmiját, törzskönyvét és a szervizdokumentumokat is átadd a vevőnek, hiszen ez az ügylet jogi oldala. Az adásvételi szerződést már Interneten is fel lehet tölteni a Belügyminisztérium adatbázisába, nem szükséges mindenképp kormányablakba menni.

Ezek a titkok és tanácsok segíthetnek abban, hogy nem csak sikeresen értékesíthesd használt autódat, de meg is kaphass az általad elvárt árat. Fontos azonban emlékezni arra, hogy minden autó és piac más, így mindig figyelembe kell venni az egyedi körülményeket és igényeket.

Cikk Rovatok:
Gazdaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.