febr 19, 2021
755 Megtekintés
Környezet és egészség megóvása, akár saját vállalkozással bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Környezet és egészség megóvása, akár saját vállalkozással

Írta

Amennyiben vállalkozni szeretnénk, a webáruház nyitása is jó ötletnek tűnhet.

Manapság egyre több a környezet – és egészségtudatos ember. Nagyon sokan tartják fontosnak, hogy egészségesen táplálkozzanak és sokan törődnek a környezetükkel is, éppen ezért használnak olyan termékeket, amelyek óvják a természetet, azaz használnak könnyen lebomló és fenntartható termékeket. Napjainkban egyre többen indítanak saját webáruházat és vagy a saját termékeiket értékesítik, vagy olyan fenntartható termékeket, amelyek egészséget és környezetet is óvnak.

Fenntartható termékek webshop

Amennyiben valaki webshopot szeretne nyitni, akkor ezt is könnyedén megteheti. Mielőtt belevágsz, tudnod kell, hogy egyre többen keresik az egészséges összetevőket tartalmazó termékeket és a könnyen lebomló, fenntartható termékeket.

Az újrahasznosított termékek nagy népszerűségnek örvendenek manapság, de sokan az otthonukba, a kertjükbe is előszeretettel vásárolnak újrahasznosított termékeket. A természetes anyagokból készült tárgyak, egyre nagyobb fontossággal bírnak, mint ahogyan a környezetbarát mosó – és tisztítószerek, az egészséges kozmetikumok, de sokan vásárolnak biopamutból készült ruhákat is.

Ma már számtalan játékot is babaholmit is lehet kapni az ilyen webshopokban, amelyekből ma még csak kevés van Magyarországon, így akár ilyen webshopot is nyithatunk. Természetesen, olyan webáruház tulajdonosok is lehetünk, akik a saját termékeiket, műveiket értékesítik online felületen, online módon.

Webshop egyéni vállalkozóként, vagy máshogy is lehet?

A legnépszerűbb vállalkozási forma az egyéni vállalkozás, de még akkor is alapíthatunk céget, ha webshop nyitásán gondolkodunk. A cégforma lehet Bt., Kft. és Zrt. Az, hogy hozzánk melyik vállalkozási forma áll a legközelebb, illetve milyen vállalkozási formában érdemes gondolkodnunk, sok minden függvénye lehet. Érdemes felvenni a kapcsolatot egy székhelyszolgáltatóval – úgyis szükség lesz székhelyre, ha nem a saját otthonunkat kívánjuk megjelölni –, akik készségesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre és tanácsot is nyújtanak.

Az egyéni vállalkozást sokan kedvelik, mert online és személyesen is el lehet indítani. Illeték – és díjmentes, kevés adminisztrációval jár együtt és nagyon rugalmas, egyszerű vállalkozási forma. A jogi szabályozás kitér arra, hogy ki lehet egyéni vállalkozó. Ennek értelmében minden cselekvőképes, belföldi, állandó lakhellyel rendelkező és az egyéni vállalkozás jogából ki nem zárt természetes személy alanyi jogon alapíthat egyéni vállalkozást.

Amennyiben a cégalapítás merül fel, úgy a Kft. alapítását szokták a legtöbben választani. Nagyon népszerű cégforma, hiszen a tulajdonosok felelősségvállalása korlátolt, vagyis a cégben lévő tulajdonrészükig terjed. Bt.-ben is gondolkodhatsz, ha nem egyedül szeretnél belevágni a webshop nyitásba, ugyanis Bt.-t nem egyetlen személy, csakis több személy alapíthat. A Zrt. alapítása is egy lehetőség, amelynek alapításába egy és több személy is belevághat.

Az egyéni vállalkozás vagy a cégalapítás jogi és gazdasági hátterét biztosítja a LOGOSZ Cégcsoport, akik hasznos tanácsokkal szolgálnak, hogy az adott ügyfélnek, mely vállalkozási forma alapítása javasolható. Másban is a segítségünkre lehetnek: a megfelelő adózási módozat kiválasztásában, a tevékenységi kör meghatározásában. Székhelyszolgáltatóként nem csupán a cégalapításban, hanem a cég adásvételben, a cégmódosításban és a bélyegzőkészítésben is a segítségünkre lehetnek.

 

Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Gazdaság