máj 10, 2024
21 Megtekintés
Hogy történik a WPC burkolat lehelyezése? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Hogy történik a WPC burkolat lehelyezése?

Írta

Ma már többféle teraszburkolat közül lehet válogatni. Ha szakmai tanácsot keresünk, vagy vásárlói értékeléseket olvasunk, akkor biztosan találkozni fogunk a WPC burkolattal, ami jelenleg az egyik legjobb választásnak bizonyul a piacon. Az előnyei közé tartozik, hogy a természetes fa esztétikáját ötvözi a műanyag előnyeivel.

Miért a WPC burkolat az ideális választás?

A Káplár fatelep teraszburkolatainak kínálatából egyszerűen beszerezhetjük az igényeinknek megfelelő változatot, de mégis miért választanak pont a WPC-t? Több érv is szól mellette, kétség nélkül ezek közé tartozik például az, hogy a műanyagnak köszönhetően nem fog korhadni, valamint a kártevőkkel szemben is sokkal ellenállóbb, mint a többi teraszburkolat.

Gyakorlatilag vízhatlannak lehet tekinteni, nagyon egyszerűen lehet vágni, csavarozni, viszont a kopásnak és az ütéseknek maximálisan ellenáll. Mivel a fizikai tulajdonságainak köszönhetően rugalmas, viszonylag könnyen lehet hajlítani, amivel a nem átlagos formájú kültéri elemekhez is hozzá lehet illeszteni.

Az élettartamát tekintve akár 20-25 évet is könnyedén kibírhat. Vízközeli teraszokhoz, kerti gyalogutakhoz, belső udvarokhoz vagy éppen medencék körüli burkolathoz tökéletes választás. Esztétikai szempontból ugyanolyan hatást fogunk elérni, mint egy “igazi” faburkolattal. Mivel növényi alapanyagokból készült, a hatása is teljesen természetes lesz, nem lesz műanyagérzete.

A WPC elemeknek a két oldala más-más kialakítással rendelkezik, mi választjuk ki, hogy a recézett vagy a bordázott minta legyen felül. A lerakása olyan, mintha visszacsöppennénk gyerekkorunkba és újra legózni kellene. Összepattintással kell csatlakoztatni a paneleket egymáshoz, így teljesen rugalmasan alakíthatjuk ki a felületet, elvárásainkhoz és igényeinkhez igazítva azt.

Engedjük szabadjára kreativitásunkat

A WPC burkolatot többféle módon is el lehet kezdeni lerakni. Akár sakktáblaszerűen is pakolhatjuk, de párhuzamosan egymással is elindulhatunk. Egyedül arra kell figyelni, hogy a teljes folyamatot tervezzük meg előzetesen. Az alapterület függvényében kell kiszámolni azt, hogy hány darab járólapra lesz szükség végül.

A felületet mindig tisztítsuk meg a művelet előtt, ha pedig szűkösebb területekhez kell személyre szabni az adott modult, azt speciális vágószerszámmal tegyük meg. Erre ideális választás lesz a dekopírfűrész.

Szükség van szakemberre?

Ez a kérdés gyakran felmerül a különböző burkolatok elhelyezése, elkészítése során. A WPC nagy előnye, hogy szinte gyerekjáték a telepítése. Az egyes modulokat csak egymáshoz kell illeszteni és mehetünk is tovább. Természetesen, ha először csinálunk ilyet, érdemes alaposan felkészülni a műveletre, kikérni egy tapasztalt ismerős véleményét vagy egy részletes útmutatót bekészíteni, hogy lépésről lépésre tudjunk haladni.

Cikk Rovatok:
Gazdaság