febr 26, 2022
381 Megtekintés
0 0

5 módja annak, hogyan ne keress pénzt online

Írta

Az internet elterjedésével egyre több tevékenység tolódik át az online térbe. Ma már természetes, hogy az ügyeinket online intézzük, online vásárolunk be, és sokszor a munkánk egy része, vagy akár teljes egésze is online zajlik.

Sokakban felmerülhet az ötlet, hogy akár egy olyan online tevékenységbe is belevághatnak, amivel pénzt kereshetnek akár a szabadidejükben, akár teljes állásban. Persze ma már számos ötlet létezik erre, hiszen megfelelő tudással és sokszor egy kis szerencsével szinte bármiből lehet jövedelmező tevékenységet faragni manapság. Kevesen gondolják azonban végig azt, hogy ezeknek számos buktatója is lehet, amelyek hatására nem válik be a tervezett üzlet. Sőt, akár még az is előfordulhat, hogy pénzkereset helyett inkább veszítünk. Érdemes tehát alaposan átgondolni, hogy milyen tevékenységet választunk az online üzletünkhöz.

Az alábbiakban bemutatunk néhány olyan tevékenységet, amelyek sokszor nem termelnek semmilyen jövedelmet online. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy egyetlen esetben sem válnak be, hiszen mindenki hallhatott már olyan esetről, amikor mások sikeresek voltak. Sokszor azonban ehhez szerencse, vagy éppen alapos ismeretek kellenek, miközben nagyon sokat kell kockáztatni.

Online szerencsejátékok

A különféle online szerencsejátékok és fogadások sokszor csábítóak lehetnek. Főleg akkor, amikor időnként felröppennek a hírek egy-egy nagyobb nyereményről. Fontos azonban hangsúlyozni azt, hogy ezek az oldalak nem azért vannak, hogy abból jövedelmet szerezz. Általában inkább az a jellemző, hogy ha valódi pénzzel játszol, akkor sokkal többet fizetsz be, mint amennyit nyersz. Ez abban az esetben is igaz, ha csak kis tétekkel játszol. Persze az igaz, hogy szórakozásnak igazán jó választás lehet egy-egy nyerőgép megpörgetése. Érdemes azonban olyan online kaszinót választani, ahol akár ingyenes is ki lehet próbálni azokat. De akár olyan oldalt is lehet keresni, ahol ajánlanak befizetés nélküli bónusz lehetőséget, amely szintén lehetőséget ad arra, hogy a saját pénzünk kockáztatása nélkül lehessen játszani. A lényeg pedig az, hogy az online szerencsejátékra semmiképpen ne tekintsünk úgy, mint pénzkereseti lehetőség, hiszen nagy az esélye, hogy a végén csalódni fogunk.

Online értékesítés

Sokak számára kézenfekvőnek tűnik az, hogy valamilyen online értékesítésbe kezdjen, hiszen rengeteg vásárlás ma már online zajlik. Ehhez pedig már számos platform is rendelkezésre áll. Nem árt azonban számolni a buktatókkal és a rengeteg költséggel sem. Akár saját weboldalt. hozunk létre, akár egy e-kereskedelmi platformon regisztrálunk, mindenképpen rengeteg költséggel kell számolni már az indulás előtt.  Az egyik legfontosabb indok azonban az, hogy nagyon nehéz felmérni azt, hogy mire van ténylegesen igény, majd pedig megtalálni a megfelelő értékesítési módokat ehhez. Ahhoz ugyanis, hogy valamilyen terméket értékesítsünk, előbb be kell szerezni, vagy el kell készíteni azokat. Majd pedig meg kell határozni azt az árat, amelyet a vásárlók még hajlandóak kifizetni. Sokszor itt már meg is bukik a dolog, hiszen, ha csak ráfizetéssel lehet elindítani egy üzletet, akkor jobb inkább bele sem vágni. Ha pedig eddig rendben van, akkor a következő buktató a megfelelő marketing tevékenység kialakítása, hiszen, ha nem tudnak a termékről, illetve az oldalunkról, akkor nem is fogják azt megvásárolni. Látható tehát, hogy egy online értékesítési vállalkozásnak nagyon sok buktatója van, miközben már az elejétől rengeteg pénzt kell költeni rá.

Befektetés kriptovalutákba

Manapság már a csapból is a kriptovaluták, illetve azok árfolyama folyik. Sokaknak tűnhet úgy ez alapján, hogy biztosan jó ötlet ezekbe befektetni. A helyzet azonban az, hogy kriptovaluták helyzete nagyon ingatag, az árfolyamok nagymértékben hullámoznak. Ahhoz, hogy valaki tényleg sikeres legyen ezekben, ahhoz nagyobb befektetés szükséges olyan pénzzel, amire egy ideig biztosan nincs szüksége. Emellé pedig haladó szintű ismeretek is szükségesek a pénzpiacról általában, illetve magáról a kriptovaluta piacról. És ha ez meg is van, a kriptovalutákba való befektetés hosszú távon térülhet meg. Mielőtt valaki tehát belevágna a kriptovalutákba való befektetésbe és kereskedésbe, vegye ezeket a szempontokat figyelembe. Annál is inkább, mert nem valószínű, hogy rövid távon nagy nyereséget lehet vele elérni, illetve hosszú távon is megfelelő tudás és szerencse szükséges hozzá.

Affiliate marketing

Az affiliate marketing sokak számára tűnhet izgalmasnak, hiszen első ránézésre viszonylag kis befektetéssel lehet pénzt keresni. Ezen tevékenység keretében a feladatot az, hogy egy vállalat oldalára terelj forgalmat, amelyért meghatározott díjat kapsz. Ahhoz azonban, hogy ebben sikeres lehess, rengeteg ráfordítás szükséges. Létre kell ugyanis hoznod egy saját oldalt, aminek, mint ahogy a webshopok esetén, van költsége. Ezután az oldalt fel kell töltened tartalommal, majd pedig hirdetni is kell. Hiszen csak akkor fognak rajtad keresztül regisztrálni, ha tudnak az oldalról, és a felhasználók számára valami pluszt ad, ha használják is.

Szabadúszó

Elsőre sokak számára tűnhet jó ötletnek az is, hogy szabadúszóként kezdenek el dolgozni. Ez azonban általában csak akkor éri meg, ha a szabadidejükben kezdik el felépíteni saját vállalkozásukat. Ha valaki azonnal szabadúszóvá szeretne válni, akkor nagyon sokat kell kockáztatnia, hiszen nemcsak a szokásos fizetésétől búcsúzik el, sokszor be is kell fektetni úgy, hogy nem lehet kiszámítani, mikor lesz jövedelmező a vállalkozás.

Cikk Címkék:
·
Cikk Rovatok:
Gazdaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.