ápr 15, 2024
20 Megtekintés
Nyaralásunk alatt is étkezzünk egészségesen! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Nyaralásunk alatt is étkezzünk egészségesen!

Írta

Napjainkban érdekes párhuzamnak lehetünk szemtanúi. Egyrészt egyre többen figyelnek oda magukra és ezen belül az egészségtudatos étkezésükre is, másrészt a hatalmas mértékű fogyasztás és az ételek határtalan elérhetősége mindezt nehezíti.

Hiszen bárki, aki bemegy egy élelmiszerboltba, szinte mindent meg tud vásárolni. És mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb élelmiszer, amely a boltok polcain megtalálható, nem éppen az egészséges összetevőiről híres.

A szezonális étkezés fontossága

Sokan a nyaralásuk idején még inkább elengedik magukat. Ugyanakkor ha egy olyan szállodába mennek el pihenni, amely maga is kiemelten foglalkozik az egészséges étkezéssel, könnyebb dolgunk lesz. A Hotel OTP Birkenhof**** gasztronómiai szolgáltatásai épp olyan magas színvonalúak, mint minden más a szállodában. A magyar tulajdonban lévő vendéglátó egység magyar személyzete hangsúlyozottan foglalkozik azzal is, hogy a hozzájuk érkezők felejthetetlen kulináris élményekkel is gazdagodjanak, amikor hazatérnek.

Nagyanyáink idejében a napi étkezési szokásokat nagymértékben befolyásolta, hogy a kertben vagy a közeli üzletben mi volt épp elérhető. Nem érkeztek külföldről különleges csemegék, csak azt lehetett enni, ami elérhető volt szezonálisan. Az emberiség már évezredek óta ehhez alkalmazkodott. Azt ette mindig, ami az adott évszakban a lakóhelye környezetében megtermett, így volt egészséges és harmonikus a táplálkozása.

Ahol az egészséges étkezés is napirenden szerepel

A Birkenhof Hotel is igazodik a szezonalitáshoz. Azt vallja, hogy egészségesebb az az étkezési mód, amely szerint inkább az éppen fellelhető gyümölcsöket, zöldségeket igyekszünk fogyasztani, mintsem a külföldről importált termékekkel tömni a hasunkat. Sokszor ezeket a termékeket már az érés előtt leszüretelik, több hétig utaztatják, és rengeteg tartósító vagy érést fokozó szerrel kénytelenek feljavítani, hogy épségben elérjék az úti céljukat.

Így nem kérdés, hogy mindenki számára javasolt napjainkban is inkább azt enni, ami amúgy is megterem az adott évszakban, illetve abban a földrajzi környezetben, ahol élünk, hiszen ehhez szokott a szervezetünk már évszázadok óta.

Karintiai specialitások

A Birkenhof Hotel Karintiában található, ahol számos helyi specialitással is találkozhatunk, érdemes ezeket is megkóstolni. Természetesen a magyar séfek gondoskodnak arról is, hogy aki magyaros ételeket szeretne Ausztriában is enni, az se maradjon étlen. Továbbá megtalálhatók a nemzetközi finomságok is a palettán, felhasználva az aktuálisan megtermő helyi zöldségeket és gyümölcsöket.

Az egészségtudatos étkezéshez az is hozzátartozik, hogy egy kiváló minőségű szálloda biztosítsa a különféle speciális igényekkel hozzájuk érkezők ellátását is. Számukra nem jelent problémát, ha valaki vegetáriánus vagy más fajta diétás igénnyel jelentkezik. Ha valaki ételintoleranciával küzd, jelezze a szálloda felé időben, hogy milyen speciális diétára van szüksége, és a konyhai dolgozók külön menüt állítanak össze neki.

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Egészség