júl 11, 2021
428 Megtekintés
0 0

Hiába szól játékokról, nem vált be online rendezvényként a Gamescom

Írta

Az általában több mint 370 ezer embert vonzó rendezvény az online térbe költözött – vesztére.

A Tech magazin szerint nem talált jó fogadtatásra 2020-ban, a koronavírus miatt online megrendezett Gamescom, ami videókonferenciák és online prezentációk segítségével próbált utat törni a játékrajongók szívébe.

“Digitálisan is jók vagyunk”

– jelentette ki az augusztus 27-30 közti rendezvény főszervezője, Felix Falk, aki nyilván azzal kalkulált: a játékok rajongó egyébként is a gép előtt lógnak, így csak nem lesz nekik probléma, ha az éves találkozóra is a gép előtt kerül sor. Nagyobbat nem is tévedhetett volna – írja az Esport magazin.

Kölnben a rajongók ezt a rendezvényt évről évre úgy várják, mint a karácsonyi ajándékot: még azt sem bánják, ha órákig kell sorbaállni miatta. Itt lehet ugyanis közösen kipróbálni a legújabb játékokat, letesztelni a legújabb termékeket.

Online azonban mindez elmaradt,

még arra sem volt mód, hogy a rajongók az új generációs Sony és Microsoft játékkonzolokról informálódjanak. A Gamescom ezzel rajongók ezreinek okozott csalódást.

Minden látszat ellenére ugyanis a Gamescom nem egy digitális rendezvény: hozzá tartozik még az órákig tartó sorbanállás is a rajongóknak, akik alig várják, hogy személyesen próbálhassák ki, majd vitathassák meg egymással az új Fifát vagy Call of Duty-t — még ha 10 perc erejéig is.

A Gamescom varázsa éppen abban rejlik, hogy személyesen átélhetővé tegye a digitális élményeket, 2020-ban pedig sajnos éppen ez maradt el a koronavírus miatt.

Kíváncsian várjuk a 2021. augusztusi Gamescom-ot!

Cikk Címkék:
· · · · ·
Cikk Rovatok:
Szórakozás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.