máj 18, 2020
564 Megtekintés
Az Amerikai Egyesült Államok kormányának exportszabályozásának (Foreign Direct Product Rule – FDPR) kiegészítésével kapcsolatban bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Az Amerikai Egyesült Államok kormányának exportszabályozásának (Foreign Direct Product Rule – FDPR) kiegészítésével kapcsolatban

Írta

A Huawei Technologies kategorikusan ellenzi az Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának exportszabályozást kiegészítő újabb rendelkezéseit, amelyek kifejezetten a vállalatunkat célozzák.

Az Egyesült Államok kormányzata 2019. május 16-án indoklás nélkül tette a Huawei-t az úgynevezett Entity List-re. Azóta, és annak ellenére, hogy számos kulcsfontosságú ipari és technológiai alkatrész vált elérhetetlenné az akkori intézkedések miatt számunkra, továbbra is elkötelezettek vagyunk az amerikai kormányzat minden előírásának és rendelkezésének betartása mellett. Mindeközben felhasználóink és beszállítóink felé is eleget tudunk tenni szerződéses kötelezettségeinknek, valamint az amerikai megkülönböztetés ellenére túléltük ezeket az intézkedéseket és minden erőnkkel igyekeztünk előrelépni.

Ugyanakkor az amerikai kormányzat nem adta fel tervét, hogy kíméletlenül tovább szorongassa a vállalatot, teljességgel figyelmen kívül hagyva számos vállalat és iparági szervezet aggályait.

A mostani döntés is önkényes, ártalmas, a teljes globális iparág aláásásával fenyeget. Az új szabályozás befolyással lesz a világ több mint 170 országában kiépített, több százmilliárd dollár értékű hálózataink bővítésére, fenntartására és folyamatos működésére. Ugyancsak befolyásolja majd a kommunikációs szolgáltatásokat azon több mint hárommilliárd ember számára, akik világszerte a Huawei termékeit és szolgáltatásait használják.

Egy másik országból származó, távközlési és infokommunikációs vezető vállalat megtámadásával az Egyesült Államok kormányzata szándékosan fordított hátat a Huawei felhasználók és fogyasztók érdekeinek. Mindez ellentmond az Egyesült Államok kormányzata azon állításának is, miszerint döntéseit a hálózati biztonság indokolja.

Az Egyesült Államok kormányzatának döntése nemcsak a Huawei-t érinti, hanem komoly hatással lesz a világ számos iparágára is. Hosszú távon károsítja a globális félvezető iparágon belüli bizalmat és együttműködést, melytől számos további ágazat függ, növelve ezzel a belső konfliktusokat és a veszteségeket.

Az Egyesült Államok saját erőfölényét használja ki, hogy etikátlanul határán kívüli vállalatokat zúzzon össze. Mindez azonban csupán a nemzetközi vállalatok amerikai technológiába és ellátási láncba fektetett bizalmát fogja aláásni, így végső soron az Egyesült Államok érdekeit károsítja majd.

A Huawei átfogó vizsgálat alá veti az új, USA rendeletet, amely várakozásaink szerint elkerülhetetlenül hatással lesz az üzleti tevékenységünkre. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy megoldást találjunk. Ugyanakkor bízunk benne, hogy felhasználóink és beszállítóink továbbra is mellettünk állnak majd, és közösen minimalizálni tudjuk ennek a diszkriminatív szabályozásnak a hatásait.

 

Sajtókapcsolat:

Gecse Mariann

kormányzati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgató

Huawei Technologies Hungary Kft.

H 1138 Budapest, Népfürdő utca 22.

 

Fógel Kristóf

account manager

Pressinform Kft.

Telefon: 06 70 422 5528

fogel@pressinform.hu

 

A Huawei Technologies-ról

A több mint 170 országban jelen levő, legnagyobb kínai magánvállalat, a Huawei Technologies termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A Huawei 2019-ben összesítetten – mind a négy, a távközlési, a vállalati, a felhő és a végfelhasználói üzletágát tekintve – több mint 123 milliárd dolláros árbevételt ért el globálisan, ami 19,1 százalékos növekedést jelent 2018-hoz viszonyítva. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési központot működtet világszerte. A Huawei valamennyi üzletága jelen van Magyarországon, a vállalatcsoport Kínán kívüli legnagyobb logisztikai és gyártási bázisát – összefoglaló nevén Huawei Európai Ellátó Központ – Magyarországon működteti, több mint 2000 embernek biztosítva munkát. Az információs és telekommunikációs technológiák területén szerzett több mint 30 éves tapasztalat, kiterjedt nemzetközi hálózat és az üzleti partnerekkel kialakított szoros kapcsolat révén a Huawei a legújabb fejlesztéseket kínálja a felhasználók számára.

 

További információért kérem, látogasson el a Huawei Technologies weboldalára:

www.huawei.com

 

Illetve kövesse nyomon cégünk híreit a Huawei Device Hungary Facebook és Instagram oldalán:

facebook.com/HuaweimobileHU

instagram.com/huaweimobilehu

Cikk Rovatok:
Tech