márc 15, 2023
186 Megtekintés
0 0

Otthoni arcpakolás, amivel újra selymessé válik arcbőröd

Írta

Fiatalos lendületünk, bőrünk rugalmasság a kor előrehaladtával egyre inkább eltűnik. A bőr öregedése mindenkinél más időpontban kezdődik meg. Ennek okai közé sorolhatjuk az eltérő genetikát, a külső behatásokat, az egészségtelen életmódot.

Bár a szépségápolási palettán már számtalan bőrfiatalító kezelés, krém és pakolás megtalálható, azok számára, akik igazán természetes módon szeretnék a korai bőröregedést gátolni, elsősorban a matcha teával készült arcpakolást ajánljuk.

A zöld tea jótékony hatásai

A matcha tea a Japánból származó zöld teacserje friss, fiatal leveleiből készül. A porrá őrölt tealevelek teljes egészében belekerülnek a teába, így a növény számtalan jótékony hatását ki tudja fejteni. Mivel por alakjában tudjuk elfogyasztani, így nemcsak italként, hanem ételek, édességek összetevőjeként is népszerű a matcha tea.

Az M Matchánál olvasható receptek mindegyike tartalmaz matcha teát. A koktélok és sütemények mellett az arcunkra felkent pakolásban is tökéletesen kifejti hatását a tea. Mielőtt leírnánk az arcpakolás teljes receptjét, ismerd meg a matcha tea hasznos tulajdonságait.

 A matcha tea jótékony tulajdonságai

A szervezet létfontosságú elemei közé tartozó antioxidánsokból a matcha tea nagy mennyiséget tartalmaz. A sejtkárosító szabadgyököket gátló antioxidánsok az immunrendszert erősítik, az öregedési folyamatot is lassítják. A tea fogyasztásával a bőr ragyogóvá válik, hatására elkerülhető a száraz bőr.

Az anyagcsere gyorsításával nemcsak súlycsökkenést érhetünk el, hanem javul állóképességünk, energiaszintünk megsokszorozódik. A matcha tea segítségével vércukorszintünket is kordában tarthatjuk, valamint a koleszterinszintünk is csökkenhet.

Japánban a teaivás szertartása ősi hagyományokra épül, a matcha tea is hasonlóan készülhet, mely nemcsak a különleges aromákat szabadítja fel, hanem nyugalmat nyújt számunkra. A stressz csökken, ellazulhatunk és megpihenhetünk néhány percre a tea kortyolgatása közben.

A matcha teás arcpakolás elkészítése

Miután a matcha tea felveszi a harcot az öregedéssel, így a por felhasználásával készült arcpakolás kiválóan hidratálja és tartja fiatalon bőrünket. A pakolás elkészítése pofonegyszerű, hiszen csak egy teáskanálnyi matcha tea port kell egy teáskanál kókuszolajhoz kevernünk. A jól kikevert összetevőket engedjük fel pár csepp vízzel. Pont annyira legyen folyékony, hogy még kenhető állagával megtapadjon az arcbőrön. Amint elkészült az elegy, máris használható. Alaposan tisztítsd meg arcbőröd, majd egyenletesen kend fel a masszát az arcodra. Figyelj arra, hogy a teljes területet bekend, és ne feledkezz meg a nyakadról sem.

A felkent anyagot jó alaposan masszírozd be a bőrödbe, így a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok a mélyebb rétegekben kifejtik jótékony hatásukat. Legalább fél órát hagyd arcodon a pakolást, érezni fogod, ahogyan megszárad, ezután pedig egy nedves törölközővel töröld le magadról. A kezelés eredménye selymes és puha arcbőr!

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Egészség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.