okt 4, 2021
382 Megtekintés
0 0

Mi könnyítheti meg az irodai szék kiválasztását?

Írta

Az ülőmunkának kétségkívül számos előnye van. Ugyanakkor bizonyos veszélyekkel is jár, amelyek csak idővel válnak nyilvánvalóvá. Ezek közül számos megelőzhető a megfelelő irodai szék kiválasztásával.

Hogyan válaszd ki a megfelelőt?

 

irodai szek 1

 

Például kellemetlen hátfájást okozhat, ha a testtartás nem megfelelő. A megfelelő irodai szék kiválasztásával azonban megelőzhetők ezek a problémák. A megfelelő ülés elengedhetetlen, ezt egy megfelelően formázott és ergonomikus székkel támogathatod. A jó irodai székkel kapcsolatos talán legfontosabb követelmény, hogy anatómiai formájú legyen. Nem szabad azonban megfeledkezni más lényeges paraméterekről, például az anyagról sem.

Anatómiai alakítás

A jó irodai széket onnan ismerheted fel, hogy fantasztikusan alkalmazkodik a tested anatómiájához. E tekintetben anatómiailag formázott háttámlával kell rendelkeznie, beépített háttámlával együtt. Ezek valószínűleg a megfelelő ülés és testtartás legfontosabb tényezői. Egyébként, ha anatómiai alakításról van szó, ez a karfákra is vonatkozhat. Lehet, hogy nem minden irodai szék rendelkezik velük, de mindenképpen üdvözlendő funkció.

Háttámla paraméterek

Amikor olyan irodai széket keresel, amelyen naponta több órát fogsz tölteni, nemcsak a háttámla anatómiai kialakítására, hanem más paraméterekre is összpontosítani kell. Minket leginkább a magassága érdekel, amelynek legalább a vállakig kell érnie, hogy kényelmes és egészséges legyen az ülés. Tartalmazhat például fejtámlát is, amely kellemesebbé teheti a hosszú ideig tartó székben tartózkodást – időről időre néhány másodpercig pihentetheted a fejed és különösen a nyakad.

 

irodai szek 2

Ülőrész

Az új irodai szék ülésének is kényelmesnek kell lennie. Nincs annál rosszabb, ha néhány hét után kiülődik. Valószínűleg nem akarsz úgy ülni, mintha sziklákon ülnél. Természetesen az ülésmagasság beállítása is elengedhetetlen. Ezáltal az irodai szék sokféle emberhez alkalmazkodik. Az úgynevezett lengéscsillapító pedig akkor is jól jöhet, ha hevesen ülsz le.

Anyag

Az irodai szék kiválasztásakor az anyag ugyanolyan fontos. Különösen aszerint válaszd ki, hogy mennyi időt tervezel az új irodai székeden tölteni. Ha csak 2-3 órát ülsz az íróasztalodnál, talán egy teljesen bőrből készült irodai szék is kielégíti az igényeidet. Nem ajánljuk azonban azoknak, akik hosszú órákat töltenek a számítógép előtt. Ez kellemetlen izzadáshoz vezethet. Ebben az esetben olyan irodai székeket kell keresni, amelyek szellősebb hálós ülésekkel rendelkeznek, vagy olyan modelleket, amelyek bőrből készült és szövetből vagy hálós ülésekkel kombináltak.

 

irodai szek 3

Összefoglalás

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy az irodai szék kiválasztása sok szempontból egyéni kérdés, így nincs egy mindenre érvényes útmutató. Ha azonban követed a fenti tanácsokat, úgy gondoljuk, hogy ez megkönnyíti a választást. És még ha nem is tetszenek az olyan kényelmi megoldások, mint a fejtámla vagy a kartámasz, vagy a hirtelen leüléskor alkalmazott lengéscsillapítók, mindig ügyelj arra, hogy az irodai szék, amelyet választasz, anatomikus formájú legyen. Ez a jó ülőhely kulcsa. Az anatómiailag formázott irodai szék csökkenti a görnyedést, ami megelőzi a nem kívánt hátfájást és a hátproblémákat.

Cikk Címkék:
·
Cikk Rovatok:
Tech

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.