okt 4, 2021
673 Megtekintés
A padlófűtés káros az egészségre? Számoljunk le a tévhitekkel! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A padlófűtés káros az egészségre? Számoljunk le a tévhitekkel!

Írta

A padlófűtés nem káros, egyes típusai még jótékonynak is nevezhetőek.

Lassan hivatalosan is elindul a fűtési szezon, ilyenkor pedig közel sem mindegy, hogy milyen rendszert indítunk el, honnan nyerjük a meleget. A padlófűtés egyike a fűtési megoldásoknak, de mivel ennek a típusnak is számos változata létezik, az alábbiakban ezt tisztázzuk. Nézzük viszont azokat a tévhiteket, amik a padlófűtéssel kapcsolatban alakultak ki.

Káros, jótékony?

A padlófűtés manapság már kivitelezhető harmadik generációs intelligens fűtőfóliával is. De ha nem ezt a típust választjuk, akkor is alapvetően igaz, hogy a padlófűtés segítségével elkerülhetőek az olyan kellemetlen megbetegedések, amilyen például a felfázás. Képzeljük csak el, velünk hányszor fordul elő, hogy még egyszer-kétszer ki kell szaladnunk valamiért,és ilyen alkalmakkor már nem vesszük fel a lábunkra a zoknit, esetenként a papucsot sem. Pontosan ezek azok az alkalmak, amikor könnyen felfázhatunk. Ha viszont padlófűtésünk van, akkor akár még éjszaka is, a fűtés leállta után is nyugodtan flangálhatunk akár a kövön is, hiszen az hosszú órákig őrzi majd a hőt.

A padlófűtés továbbá egyenletes hőelosztást biztosít,

így nem csak a lakás bizonyos pontjain komfortos egy zordabb téli nap, mert a jobban eloszló hő segítségével egész lakásunk átmelegedik. Az olyan modern fűtőfóliák, amik infra fólia legújabb generációjának számítanak egyenesen egészségesnek is nevezhetőek, hiszen mivel a szálló porral nem kell számolnunk a használatakor, a légúti megbetegedésekkel küzdőknek is kifejezetten ajánlottak.

Az is a mérleg pozitív serpenyőjébe kerül, hogy a családosok számára egy praktikus megoldást kínál arra az időszakra, ami éveket jelent, amikor is a gyerekek előszeretettel kúsznak, másznak, ülnek, fekszenek a padlón. Padlófűtés esetén nem kell attól tartanunk, hogy a hideg kövön megbetegednének. És ha már az egészségre gyakorolt hatását vizsgáljuk ennek a fűtésnek, nem árt tudni, hogy a – nem túl egészséges – penészedés ellen is kiváló megoldást nyújt, hiszen eltávolítja  a falból a nedvességet.

Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Tech