febr 17, 2023
259 Megtekintés
A szivarok optimális tárolására szolgáló elegáns humidorok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A szivarok optimális tárolására szolgáló elegáns humidorok

Írta

A szivarozás élvezetéhez nagymértékben hozzájárul, ha a szivarokat megfelelő nedvességtartalmat biztosító szivardobozokban tárolja, mivel leginkább így őrizhető meg azok aromája, tökéletes állaga.

A szivarozás életstílus, amely tökéletes minőségű kellékeket igényel a szivar tárolása mellett annak vágásához, meggyújtásához. A funkció mellett nagy hangsúlyt kap az esztétika is, így a gyártók is ennek megfelelő termékeket kínálnak. Az Angelo márka humidorjai megdobogtatják a szivarosok szívét, hiszen elegáns, exkluzív, első osztályú termékek, amelyek minden igényt kielégítenek, akár utazóhumidorokról, akár nagy méretű humidorszekrényekről van szó.

Hogyan tárolhatja megfelelően a szivarokat?

A Humidorshop.hu szivartároló dobozai között megtalálja a legnagyobb márkák különböző méretű és kivitelű humidorjait utazáshoz, otthoni tároláshoz, dohányboltok számára, néhány vagy akár 600 szál szivar tárolására is.

A szivarozásnak megvannak a maga szabályai, amelyek nem csupán a rítus miatt szükségesek, hanem elsősorban a szivar élvezhetősége miatt fontosak. Eredeti hazájukban nem kell különösebb figyelmet szentelni a szivarok tárolására, azonban a mi éghajlatunkon megfelelő körülményeket, 68-72%-os páratartalmat kell biztosítani a dohányrudaknak. Csak az ideális nedvességtartalmú dohány nyújt igazi élvezetet. A kiszáradt dohány a legtöbbször újraéleszthető, azonban a túlságosan nedves dohány bepenészedhet, így kénytelen lesz megválni tőle.

Mit nyújtanak a humidorok?

A humidorok a kialakítás és a használt anyagok, valamint a beépített  párásító rendszer révén optimális páratartalmat biztosítanak. A kiegészítő belsejének ideális anyaga a spanyol cédrus, amely jellemzői által kompenzálni képes a nedvességingadozásokat, továbbá különleges aromájának köszönhetően pozitív hatással van a dohányok ízére. További előnye, hogy illatanyagai jóvoltából védelmet nyújt a dohánybogarak ellen.

Egyes gyártók a spanyol cédrus mellett használnak még amerikai vagy kanadai vörös cédrust és hondurasi mahagónit is a humidorok belsejének kialakításához, bár ezek nedvességelnyelési képessége alulmarad a spanyol cédruséhoz képest, ráadásul a vörös cédrus intenzív illattal rendelkezik, ami nemkívánt aromát kölcsönözhet a szivaroknak. Ezért ezt a fajta típust mi nem is tartjuk a választékunkba.

Szépség és minőség, ez az Angelo humidor

A német Angelo humidorjai különféle fából lakkozott, illetve karbon- vagy bőrborítással készülnek első osztályú minőségben. Tökéletes, precíz zárást biztosító fedéllel és zsanérokkal rendelkeznek, így alkalmasak az optimális páratartalom megőrzésére. A páratartalom kijelzését a higrométerek biztosítják.

A gyártó jutányos áron kínálja a szép és praktikus szivartároló dobozokat, így mindenki megtalálhatja köztük a legelőnyösebb darabot. Egyes humidorok, akár a kisebb méretűek is üveges fedlappal, a nagyobbak üveges oldallappal is készülnek, így betekintést engednek a gyűjteménybe, kiváló asztali humidorként használhatók.

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Egyéb