nov 12, 2020
556 Megtekintés
Vége az ingyenes Google Fotók szolgáltatásnak bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Vége az ingyenes Google Fotók szolgáltatásnak

Írta

A több, mint öt éve indított Google Fotók szolgáltatást mindezidáig ingyenesen használta mindenki jó minőségű fotói tárolására (és a rosszakra is).

Ez egy nagyon jó szolgáltatása volt a Google-nek, ahol ha extrém méretű fotókat nem is, de olyan teljes HD minőségű képek tárolásáért még nem kellett tárhelyet vennie senkinek. Emellett nem számított bele a tárolásuk a 15 GB-os Google Drive keretbe.

Sokan tudták így megőrizni akár folyamatosan készített képeiket tartósan, méghozzá Androidos mobiljukon beállítva, hogy a telefonnal készült fotók azonnal fel is töltődjenek a Google Fotók tárhelyre.

Ez a kényelmi szolgáltatás fog változni rövidesen, azaz 2021. június 1-től úgy, hogy a jövőben minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe. Nemcsak ebbe, hanem minden esetleg megvásárolt további tárhelybe, ugyanúgy, ahogyan más Google-szolgáltatásokban, például a Google Drive-ban vagy a Gmailben már jelenleg is.

A cég a napokban értesíti erről felhasználóit levélben, amiből fontosnak éreztünk kiemelni az alábbit:

„A Google Fotók mára a tieiddel együtt több mint 4 billió fotónak és videónak vált otthonává, hetente jelentős mennyiségű, 28 milliárd új fotót és videót töltenek fel rá. Hogy a Google Fotók a jövőben még ennél is több emléket tudjon fogadni, megváltoztatjuk a tárolási szabályzatunkat.
2021. június 1-jétől kezdve minden új, jó minőségben mentett fotó és videó bele fog számítani a Google-fiókoknak járó díjmentes 15 GB tárhelybe, illetve minden esetleg megvásárolt további tárhelybe, ugyanúgy, ahogyan más Google-szolgáltatásokban, például a Google Drive-ban vagy a Gmailben már jelenleg is.”

A levél ad egy rövid ideig kihasználható kiskaput is, amiről az alábbiak szerint ír:

„A 2021. június 1. előtt mentett fotók és videók mentesülnek ez alól a változás alól, és nem fognak beleszámítani a Google-fiókoknak járó tárhelybe. Ez minden jó minőségben feltöltött meglévő tartalomra érvényes.”

Mi személy szerint sajnáljuk ezen korlátok bevezetését, hiszen ez a fizetős tárhely felhasználás felé terel mindenkit. Tudjuk, hogy ingyenebéd nincs, legalábbis hosszú távon, és ebben az esetben ez így mutatkozik meg.

Jelenleg most nincs további teendőd a témában, de ha a fönti kiskaput ki akarod használni, akkor a jelzett dátumig javasoljuk, hogy told fel mindazt a fotót tárolásra, amit csak fellelsz a gépeden, telefonodon, fényképeződben, mert amit addig feltöltesz, annak tárolása mindig ingyenes marad.

Link: https://photos.google.com/

Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Tech