márc 23, 2023
176 Megtekintés
0 0

Pezsgőfürdő karbantartási útmutató

Írta

Pezsgőfürdőjének a lehető legjobb állapotban tartása könnyen megoldható egy kis odafigyeléssel és odafigyeléssel. Csak néhány perc minden héten, és egy karbantartási terv biztosítja, hogy a pezsgőfürdője mindig csúcsformában legyen.

Az első lépés a vízhőmérséklet rendszeres ellenőrzése, tanácsolja a Swim University. Így megtudhatja, hogy a pezsgőfürdő megfelelően működik-e. Ha hirtelen hőmérséklet-emelkedést vagy -csökkenést észlel, az problémát jelenthet, és kezelésre szorul.

Miután ellenőrizte a vizet, érdemes egy klórtesztcsíkot is a jakuzziba tenni, és ellenőrizni a fertőtlenítőszer szintjét. Ezek a tesztcsíkok olcsók, és bármelyik medence- vagy fürdőboltban megtalálhatók.

A fertőtlenítőszer és a pH-érték ellenőrzése után állítsa be a szükséges vegyszereket. Lehet, hogy például brómtablettát kell adnia, ha a víz túl savas, és lúgosságnövelőt, ha túl lúgos.

Ez egy fontos feladat, amely nem vesz el sok időt, és hetente egyszer elvégezhető – javasolja a Swim University. Ezen túlmenően elengedhetetlen, hogy a fedele tiszta és tömör legyen, hogy teljesíteni tudja a feladatát, azaz bent tartsa a vegyszereket, és távol tartsa a gyerekeket, háziállatokat és a szennyeződéseket.

Ha időt szán erre az egyszerű karbantartási feladatra, hosszú távon pénzt takarít meg, és megakadályozza a méreganyagok és vegyszerek felhalmozódását a vízben.

Ezután fontos, hogy a pezsgőfürdő szűrőjét tisztán és jó állapotban tartsa. Körülbelül évente cserélje ki a szűrőt, hogy a víz friss és fertőtlenített maradjon.

Amikor kicseréli a pezsgőfürdő szűrőjét, át kell öblítenie a vezetékeket, hogy eltávolítsa a baktériumokat és a biofilmet. Ez segít megelőzni a szűrő eltömődését, és csökkenti a fagykárok kockázatát.

A pezsgőfürdő fúvókáinak és vízvezetékének tisztítása egy másik lényeges karbantartási lépés. Ezt a kád leeresztése után kell elvégezni, és évente legalább kétszer el kell végezni, amint azt a Swim University elmagyarázza.

A Swim University szerint a fedő belsejét is jó ötlet letörölni, mielőtt újra felkerülne. A huzat belseje különösen érzékeny a vízfelvételre, így ez a lépés segíthet abban, hogy a vegyszerek bent maradjanak, a foltok és a szennyeződések pedig kint.

Jó ötlet, ha a pezsgőfürdő végén egy szkimmer kosarat használ, amely felszívja a leveleket és egyéb szennyeződéseket a pezsgőfürdő aljáról. Ez is segít fenntartani a víz áramlását a pezsgőfürdőben.

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Tech

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.