szept 2, 2021
529 Megtekintés
Helló, Elon Musk vagyok – és ez itt egy csaló email bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Helló, Elon Musk vagyok – és ez itt egy csaló email

Írta

Helló, Elon Musk vagyok – kezdi a szerkesztőségünkbe most beesett Bitcoin csaló kamu levele.

Eleve teslahungary @ citromail.hu email címről jött a levél, tehát a hitelességét rögtön bukta is. Amire pedig „gyúr”, hogy Bitcoin tulajdonosoktól csaljon ki minél többet azt ígérve, hogy a küldött összeget megfuplázva küldi vissza.

Elon Musk sok meglepő dolgot művelt már, de nem hülye

Mint ahogy remélhetőleg azok sem, akik ezt a levelet szintén megkapták. Szerencsére könnyű felismerni, hogy kamu levélről van szó. És természetesen nem Elon Musk küldte!

  • Úgy hangzik benne a szöveg, mintha Google Translate-el hozták volna létre.
  • A fentebb már említett Citromail Mo.-i szolgáltató egyik email címét jelölték meg kiküldőnek.
  • Ékezet problémák is vannak szépen a levélben.
  • Elon Musk nem így jótékonykodik, bár ez kevésbé közismert.

Azt kell tudni még a levélről, hogy tartalmazott egy Bitcoin címet is, amire el lehet utalni azt az összeget a saját Bitcoin tárcánkból, amit erre szánnánk, márminthogy amennyiben elhinnénk az egész ígéretet. Ugyanis ha valaki utal egy Bitcoin címre, azt anoním teszi. Nem tudni, ki kapja, mint ahogy azt sem, hogy ki küldi. Legalább is név szerint nem tudni. Ez csak egy cím, egy karaktersorozat, ami anonimitást (is) biztosít a tulajdonosának.

Ha egy ilyen címre átutalunk pénzt és a túloldalon nem teljesítik az ígéretüket valakik, akiket nem ismerünk ugyan, de elvárnánk az ígéret betartását, nos, akkor bottal üthetnénk a nyomát.

Elon Musk Bitcoin

Persze ez sem ilyen fekete és fehér, de nagyon nehéz lenne megtalálni a csaló személyt, és bizonyos értékhatár alatt nem is éri meg, ill. feljelentés esetén a szervek sem biztos, hogy foglalkoznának vele. Szóval csak óvatosan az ilyen levelekkel!

És a levél – szinte – teljes olvasatában, a Bitcoin címet persze kiszedtük belőle:

„Helló, Elon Musk vagyok

Üzletember és üzletember vagyok. A SpaceX alapítója, vezérigazgatója és fomérnöke vagyok; Korai stádiumú befekteto, vezérigazgató és termékmérnök a Tesla, Inc. -nél; a The Boring Company alapítója; és a Neuralink és az OpenAI társalapítója.

Mivel a Tesla elfogadja az autók Bitcoin -ban történo értékesítését, ezt a szolgáltatást Magyarországon is elérhetové kívánjuk tenni.

Úgy döntöttem, hogy megduplázom a BTC -címemre küldött összes befizetést a következo 5 napban, ami megfelel a Tesla autóeladási szolgáltatás Bitcoin21 pénznemben történo nyitásának 2021.08.15 -én.

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aki ragaszkodott ahhoz, hogy ezt a szolgáltatást Magyarországon is meghonosítsák, és célunk az, hogy többet mutassunk be a bitcoin valutába történo befektetésrol.

Az alábbi címre küldött összes Bitcoin duplán kerül visszaküldésre, ha 1000 dollárt küld, akkor 2000 dollárt küldök vissza.

Bitcoin -cím: …………………………………………. (bocs, nem írtuk ide)

Ha dupláját szeretné megkapni, válaszoljon erre az e -mailre, és adja meg a bitcoin címét.

Élvezd.”

Meggyőző?

Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Gazdaság