jún 13, 2022
355 Megtekintés
0 0

Hogyan válhatsz te is sikeres DJ-vé?

Írta

Sok fiatal álmodozik arról, hogy egy nap majd beáll a keverőpult mögé és hatalmas közönségnek játszik, ahol mindenki tombol és fergeteges a hangulat. Hisz egy DJ élete csupa fény és csillogás, nem igaz?

Nos, sajnos nem minden esetben, ám ettől ez még egy izgalmas szakma, különösen azok számára, akik egyébként is szeretik a zenét és az éjszakai életet. De hogyan is kezdj hozzá?

Ragadd meg a kínálkozó lehetőségeket!

Ha van felszerelésed és otthon már gyakorolgatsz egy ideje, akkor érdemes benevezned a kezdők számára hirdetett versenyekre. Idén tavasszal például az Online Rádió weboldalán is hallgatható Petőfi Rádió szervezte meg a Szelektrik országos DJ-tehetségkutató versenyt, kifejezetten a kezdő lemezlovasok számára.

A megmérettetésen bárki részt vehet, aki elmúlt 15 éves, és össze tud állítani egy olyan 30 perces zenei mixet, amit szívesen megmutatna egy szakmai zsűrinek. A tét igen nagy, hiszen a győztes a Petőfin futó Elektrik című műsor egyik rezidens DJ-je lesz, és 2023 év végéig heti rendszerességgel mixelhet élő adásban, hatalmas hallgatóság előtt. Ezenkívül felléphet az Elektrik rendezvényeken, a Strand fesztiválon és mentori támogatásban is részesül.

Mindennek az oka, hogy a Petőfi Rádió a hazai csatornák közül egyedülállóan nagy hangsúlyt helyez arra, hogy felkutassa azokat a zenei tehetségeket, akik ugyan még ismeretlenek a nagyközönség számára, de fényes karrier állhat előttük.

A rádión rendszeresen kapnak lehetőséget a fiatal kezdő zenekarok a bemutatkozásra, ám hogy az elektronikus zene iránt érdeklődők számára biztosítsák az “ugródeszkát”, elindították az Szelektrik versenyt.

Az idei nevezési határidő ugyan már lezárult, de informálódás céljából is érdemes nyomon követned a mezőnyt, mert ha jövőre újra van lehetőség, akkor már tisztában leszel azzal, hogy mik az elvárások és te is bátran jelentkezhetsz majd! De addig is hogyan fejlődhetsz segítség nélkül?

Gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj!

Hidd el, a legtöbb DJ (még a legnagyobbak is) otthon, a saját szobájukban kezdte a pályafutását. Amennyiben be tudsz ruházni egy alapszintű felszerelésbe – elsőre megteszi egy egyszerűbb, használt keverőpult, egy olcsóbb fejhallgató és néhány kisebb hangfal is –, már csak annyi a dolgod, hogy gyakorolj. Sokat. Nagyon sokat.

Nézz oktatóvideókat, less el trükköket a profiktól, és ne add fel, ha nem megy minden elsőre. Ne feledd, hogy mindenki volt valaha kezdő.

Szervezd meg az első “fellépéseidet”!

Egy barátod házibulit rendez, vagy a helyi kiskocsmában rendszeresen tartanak diszkót? Ez mind remek lehetőség arra, hogy kiszabadulj otthonod négy fala közül, és mások előtt is játszhass.

Beszélj a házibuli szervezőjével vagy a kocsma tulajdonosával, hogy szívesen vállalnád a zenélést. Ha zöld utat kapsz, már csak annyi a dolgod, hogy sok-sok jó zenével készülj és gondoskodj róla, hogy a “közönség” jól szórakozzon.

Gondolj arra, hogy nem számít, tizen hallgatnak vagy tízezren – ha sikerült jó hangulatot teremtened, akkor az neked is egy visszajelzés arra vonatkozóan, hogy jó úton haladsz.

Cikk Címkék:
·
Cikk Rovatok:
Szórakozás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.