nov 6, 2022
333 Megtekintés
Horror társasjátékok – Nem csak Halloween alkalmából! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Horror társasjátékok – Nem csak Halloween alkalmából!

Írta

A horror társasjátékok reneszánszukat élik, bevetésükre pedig nem csak Halloween közeledtével érdemes sort keríteni.

Ha szeretnél egy csipetnyi rettegést csempészni a baráti vagy családi összejövetelekbe, esetleg egy házibulit dobnál fel a félelem érzésével, nem árt szert tenned a horror társasjátékok néhány darabjára. Érdekel, melyek a legizgalmasabbak? Mutatjuk!

A horror társasjátékok klasszikusa: az Eldritch Horror

A fantasy-horror kategóriájába tartozó társas 14 éven felülieknek szól és kifejezetten hosszú, 180-240 perces játékidővel rendelkezik. A játékosok az 1920-as évek átlagembereinek bőrébe bújva igyekeznek felvenni a harcot az ébredező gonosz ellen. A siker érdekében elengedhetetlen az összefogás és a kooperáció. Kifejezetten bonyolult és összetett játéknak tekinthető.

Kezdőknek nem igazán, tapasztaltaknak azonban annál inkább ajánlott. Erősen épít a váltakozó pontok, a szerepjátszás, a pontról pontra mozgás és az akciók mechanizmusaira. Az alapkoncepció szerint a világ az összeomlás szélén áll, különös kultuszok és addig ismeretlen szörnyetegek pusztítanak mindenhol. Egy hatalmas, ősi lény pedig ébredezik álmából azzal a céllal, hogy elpusztítsa a Földet. A megoldás néhány elkötelezett nyomozó kezében van, csupán ők képesek leküzdeni a szörnyeket, megoldani a rejtélyeket, hogy aztán felvehessék a harcot a Mérhetetlen Vén fenyegetéseivel.

A játékhoz számos kiegészítő is kapható, amelyekkel növelhető a nyomozók száma, illetve lehető válik a még több és különlegesebb kalandban való részvétel. A Gémklub horror társasjátékok beszerzésében is tud segíteni, ha halloweeni hangulatot szeretnél otthon teremteni. Kínálatukban az alapjáték mellett az összes kapcsolódó termék is felfedezhető.

Ha valami rövidebbre vágysz: Vérfarkasok Miller’s Hollow-ban

Ha elrettent a hosszú játékidő gondolata, mégis szeretnéd megtapasztalni a horror társasjátékok nyújtotta felejthetetlen élményeket, próbáld ki a Vérfarkasok Miller’s Hollow-ban nevű játékot. A társas a halloween-i bulik elengedhetetlen kelléke, de jól jön bármilyen sötét estén.

A horror társasjátékok ezen tagja már 10 éves kortól játszható, és rendkívül rövid, mindössze 30 perces játékidővel rendelkezik. Nagyobb társaságoknak is megfelelő, hiszen 8 főtől 18 főig bármennyien játszhatják. Könnyen tanulható, a változó képességek, a szavazás, a szövetségesek, a szerepjátszás és a játékosok kiiktatása mechanizmusokra épít.

Annak ellenére, hogy horror társasjátéknak tekinthető, nem kifejezetten félelmetes, sokkal inkább vicces. A játékosok egy békés falu lakóit testesítik meg, de fellelhetőek közöttük vérfarkasok is, akik minden éjjel kioltják egy ember életét. A túlélők feladata, hogy megtalálják a tettest, ha azonban nem a megfelelő személyre voksolnak, egyikőjük életével fizetnek érte. A feladat megkönnyítése érdekében néhány falulakó különleges képességekkel bír: megtalálható közöttük jövendőmondó, vadász és boszorkány is. Ez a titkos szereplős társas kifejezetten ajánlott nagy létszámú bulikra, családi összejövetelekre. Rövid, izgalmas és rendkívül szórakoztató.

Azok, akik érdeklődnek a fantasy, a kitalált szereplők és valószerűtlen cselekmények világa iránt, valamint szeretnék átélni a borzongást, imádni fogják a horror társasjátékok egyikét – és nem csak Halloween-kor.

Cikk Rovatok:
Szórakozás