okt 21, 2024
1 Megtekintés
Érdemes lecserélni a régi hűtőt, ha még működik? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Érdemes lecserélni a régi hűtőt, ha még működik?

Írta

A hűtőszekrények cseréjének szükségessége körül gyakran alakul ki vita: az emberek egyik tábora szerint akkor kell lecserélni a háztartási eszközöket, amikor azok tönkremennek, míg mások energiatakarékossági elvekre hivatkozva kampányolnak a váltás mellett.

Nehéz igazságot tenni a két oldal között, ugyanis mindenki álláspontjában rejlik igazság, ám ha pusztán a pozitívumok sorát vesszük alapul, akkor az új hűtő mellett voksolóknak tudunk igazat adni. Ha nem hiszed, olvass tovább, ugyanis a cikk hátralévő részében az Electrolux hűtőszekrények adta előnyökről beszélünk részletesen!

Nem ajánlott megvárni, míg tönkremegy az ősrégi hűtő

Mielőtt a legmodernebb darabokról beszélnénk, érdemes átfutni, mi a gond a régi készülékek őrizgetésével. Bár alapvetően okos ötletnek hangzik, hogy valamiből csak akkor vásároljunk újat, ha elromlott, a hűtőgépek esetén kissé összetettebb a helyzet, ugyanis a 10 évnél öregebb típusok akár négyszer-ötször több áramot fogyaszthatnak, mint korszerűbb társaik.

A hatalmas mennyiségű áram fogyasztása hamar megmutatja nekünk, hogy hosszú távon hátrányos ragaszkodni a meglévő hűtőhöz: ezzel a rezsidíjakat is magasan tartjuk, ráadásul a környezetnek is ártunk a mértéktelen energiahasználattal.

Miért előnyösebb egy új készülék?

A modern hűtőszekrények és kombinált hűtőgépek egyik legjobb tulajdonsága a kiemelkedően kedvező energiafogyasztás, mellyel nem csak a bolygónk, hanem a pénztárcánk is jól jár.

Mindezek mellett érdemes említeni, hogy az új eszközök sokkal praktikusabb felosztással és pontosabb hőmérsékletszabályzó-rendszerrel rendelkeznek. A fagyasztórekeszek jegesedése sem probléma már, amivel a kellemetlen leolvasztás elkerülése mellett biztosított a még hatékonyabb működés is.

Bár csupán járulékos előnynek minősül, szerintünk nem érdemes kihagyni a sorból az esztétikát: a modern szerkezetek sokkal kellemesebb megjelenésűek, mint az ósdi változatok, ráadásul már a beépítés lehetősége is adott.

Sokak jogos félelme: mi lesz, ha elromlik az új hűtőgép is?

A fenti tulajdonságok alapján már bizonyára mindenki levonta a következtetést, miszerint megéri-e új hűtőt venni, ám még az igenlők csapatában is megfogalmazódhat a következő félelem: mi van, ha megveszem az új hűtőt, és az egy-két év alatt elromlik? Ez valóban nem lenne kedvező, ugyanis ennyi idő alatt a frissen vásárolt készülék szűkösen hozná be a rezsin a vételárat.

Ezt a félelmet gyorsan eloszlathatjuk például azzal, hogyha a Markabolt.hu kínálatában is elérhető Electrolux hűtők közül válogatunk. Ezek közül jó néhány verzió már 10 év garanciát kap a kompresszorára, úgyhogy maximális nyugalommal vásárolhatjuk meg az álomhűtőt.

Természetesen senkit nem akarunk rábeszélni a készülékcserére, de érdemesnek tartjuk megfontolni a váltást, ha már a meglévő eszköz “tinédzserkorba lépett”. Ha az újítás mellett döntesz, mindenképp garanciás darabot válassz – így elkerülheted a csalódást.

Cikk Rovatok:
Tech