okt 7, 2020
735 Megtekintés
Elindult a Telex bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Elindult a Telex

Írta

Elindult a Telex.hu ténylegesen is, az oldalon már láthatók a cikkek. Mint ismert, július végén az Index.hu hírportál szerkesztőiből kivált csapat egy független, sokoldalú, érdekes, szórakoztató és pártatlan újságot kíván a jövőben készíteni olvasóinknak.

A kiválásuk óta folytak az egyeztetések a hogyan továbbról, és a fizetős tartalomszolgáltatás mellett tették le a voksot. Az új oldal október 2-től látogatható, egyelőre a tartalom elérése mindenkinek ingyenes.

Az online újságon dolgozók egyöntető döntését az Index.hu elhagyásáról Full Szabolcs volt főszerkesztő kirúgása generálta.

Az új felállást Munk Veronika főszerkesztő és Kárpáti Márton ügyvezető irányításával indították a Van Másik Kft. égisze alatt.

Az E-cégjegyzék oldalon ezen a néven két bejegyzés szerepel. Az egyik a Kft 2018-as végelszámolással történő megszűnéséről szól, a másik pedig 2020. július 31.-i bejegyzéséről.

Utóbbi bejegyzés ellentmond a „régi cég” hírével, miszerint „már másfél héttel a tömeges felmondás és Dull elbocsátása előtt létrehozták azt a céget, amelyik a telex.hu tulajdonosa lett”. (Az Index.hu cikke ide kattintva olvasható: https://index.hu/belfold/2020/10/02/telex_media_online_sajto/ )

Eredetileg több, mint 80-an mondtak fel, de az új oldal Impresszum rovatában található csoportkép szerint végül kevesebben kerültek be az alapító tagok közé.

Az új oldal nem titkoltan támogatásokból kívánja fenntartani magát és a viszonylag gyors indulásukat is már számos magánszemély önkéntes adománya tehette lehetővé.

Kíváncsian várjuk a folytatást!

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Belföld