dec 10, 2021
460 Megtekintés
Vasárnaptól vége az országos zárlatnak Ausztriában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Vasárnaptól vége az országos zárlatnak Ausztriában

Írta

2021. november 19-én az osztrák szövetségi kormánynak a tartományokkal együtt 20 napos zárlatot kellett elrendelnie, hogy csökkentsék a fertőzések számát Ausztriában, és megakadályozzák az egészségügyi rendszer túlterhelődését.

– írja az Austria.info

A sikeres nyári szezon után a turizmus és a szabadidőipar, a gasztronómia, valamint a rendezvényszervezés és az utazási ágazat is leállt.

A bevezetett intézkedések hatására a fertőzések száma jelentősen csökkent és az oltási arányt is sikerült növelni. Ezért az országos zárlat az oltott és gyógyult személyek (2G) számára 2021. december 12-én véget ér – óvatos nyitás kezdődik, amelynek során a tartományok a járványhelyzethez igazított lépéseket tesznek.

Ausztria így fokozatosan megkezdi a téli szezont.

A turisztikai célú utazások elsőként Tirolban, Vorarlbergben és Burgenlandban válnak lehetővé 2021. december 12-től. Salzburg tartományban, Stájerországban, Alsó-Ausztriában és Karintiában a szállodák és éttermek 2021. december 17-től nyitnak újra.

Bécs 2021. december 20-án nyitja meg a turisztikai létesítményeket.

Felső-Ausztriában az általános zárlat 2021. december 17-én ér véget, ezután nyithatnak a vendéglátó- és szálláshelyek. A nyitás átgondolt biztonsági intézkedésekkel zajlik, amelyek a vendégek és az alkalmazottak egészségét helyezik a középpontba és lehetővé teszik a pihentető üdülést.

A regionális intézkedések részleteit az Austria.info honlapunján frissítik.

Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Külföld