jan 7, 2021
546 Megtekintés
0 0

Koronavírus által megkurtított női hajkoronák

Írta

Megváltoztatta a nők hajápolási szokásait a koronavírus. A járvány kitörése óta kevesebben és ritkábban járnak fodrászhoz, praktikusabb lett a hajviselet és több idő jut reggelente a frizurára.

Az ANGERER Fodrászat 30 ezer nő hajápolási szokásait vizsgálta.

Ritkábban járnak már fodrászhoz a nők Magyarországon, a koronavírus-járvány márciusi kitörése óta. Már 35 százalékkal csökkent a havonta több alkalommal fodrászhoz járók száma. Ezzel egyidőben 20 százalékkal többen járnak havi rendszerességgel fodrászhoz. A legtöbben, azaz az összes megkérdezett 37 százaléka továbbra is 2-3 havonta jár fodrászhoz, azonban az arányuk mostanra 6 százalékkal csökkent a koronavírus hatására.

„Nem csak a vendégek látogatása ritkult meg, hanem a rendszeresen fodrászhoz járók száma is csökkent. Sok vendég hónapokra elmaradt. Voltak akik a vírustól való félelmükben, míg mások elveszítették a munkájukat. Sajnos sok olyan telefont kapunk, hogy a vendégek elveszítették az állásukat és le kell mondaniuk a már lefoglalt időpontjukat”

– számolt be tapasztalatairól Török Tamás az ANGERER Fodrászat ügyvezetője.

Becslése szerint 20-40 százalékkal is visszaeshetett az iparág forgalma. Különösen azon vállalkozások vannak nehéz helyzetben, akik a koronavírus-járvány első hullámakor bezártak, mert az újranyitáskor sem állt vissza a forgalom, így kevesebb vendégen kell osztozni.

A koronavírus miatti korlátozások mára megváltoztatták a hajápolási szokásokat is. A nőknek több idejük lett az otthoni hajápolásra. A legtöbb nő továbbra is legfeljebb tíz percet szán reggelente a frizurájára, azonban 10 százalékkal nőtt azok száma, akik tíz percnél több időt töltenek a frizurájukkal reggelente.

Nem a trendi a trendi. A praktikus a trendi!

Egyre több nő választ inkább kényelmes, és hétköznapi frizurát. A koronavírus járvány időszakában megkérdezett nők 55 százaléka arra vágyik, hogy választott frizurája minden helyzetben praktikus legyen. Emellett a korábbi időszakhoz képest 14 százalékkal csökkent a kifejezetten trendi frizurára vágyók arányszáma is.

praktikus hajkorona koronavirus idoszakban

De milyen is a praktikus frizura? Leginkább a félhosszú az, amit annak nevezhetünk.

Az adatok alapján a nők 57 százaléka félhosszú hajat visel, míg a COVID járvány előtt ez az arány csupán 52 százalék volt. Eközben a rövid és a hosszú frizura népszerűségi aránya egyaránt csökkenést mutat a korábbi időszakhoz képest. A hosszú hajúak arányszáma 10 százalékkal, a rövid hajúaké pedig 7 százalékkal csökkent az eredeti állapothoz képest.

A ritkább fodrászlátogatás viszont intenzívebb hajápolást igényel

Ápoljuk hajunkat úgy, mint Sisi királyné, aki híres volt földig érő csodálatos hajkoronájáról. A királyné hajához csak fodrásza, Fanny Angerer érhetett. A hajmosás egész napos procedúra volt, amikor konyakból és tojássárgájából készült pakolással ápolta a hajzuhatagot. E pakolást alkotta újjá prémium kozmetikum formájában a Sisi fodrászáról elnevezett, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott ANGERER Fodrászat.

Az intenzív otthoni ápolás érdekében alkalmazzuk az ANGERER SISI Hajpakolást rendszeresen és kúraszerűen. Először mossuk meg a hajat samponnal kétszer, majd alaposan öblítsük le, és minden második hajmosás alkalmával vigyük fel a pakolást hajbalzsam helyett a törölköző száraz haj teljes hosszára bőségesen és egyenletesen, a hajtövektől öt centiméterre kezdve. Vigyázzunk, hogy a hajtövekre és a fejbőrre ne kerüljön. A pakolást fésüljük bele a hajba, ezután hagyjuk hatni legalább 15 percig, majd alaposan öblítsük ki. A haj ezután szabadon szárítható és formázható – tanácsolja Vass Edina, az ANGERER Fodrászat vezető fodrásza.

Aki akarja, persze kipróbálhatja az eredeti pakolást is, amihez 5 tojás sárgája és fél deci kiváló minőségű konyak kell. Ez utóbbi nagyon fontos.


Módszertan

A feltüntetett adatok az ANGERER Fodrászat  frizura ajánló alkalmazás adatainak szekunder elemzéséből származnak. Az elemzéshez a 2020. március 15. előtti, valamint a 2020. március 15. utáni kitöltők adatai, összesen 72 ezer rekord került összehasonlításra.

Bio:

Az ANGERER Fodrászat Magyarország első, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrászata. Az ANGERER Fodrászat Sisi királyné fodrászáról, Fanny Angererről kapta a nevét.

Ahogyan Fanny Angerer mindig tökéletes frizurát készített a királynénak, úgy a márka küldetése: magabiztossá tenni a nőket tökéletes frizurával. A szolgáltatások magas színvonalát az elrontott frizurák helyrehozásában szerzett speciális szaktudás és kiválóan képzett fodrászok garantálják.

A vállalkozást Török Tamás alapította 2012-ben. A márkának három szalonja is van Budapesten. Honlap: www.angerer.hu

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Belföld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.