jan 14, 2023
282 Megtekintés
Kutya a családba? Jöhet! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Kutya a családba? Jöhet!

Írta

A kutyatartás sok áldozatot kíván a gazditól, azonban az állat által nyújtott szeretet és mindazok az előnyök, amiket egy szőrös négylábú által kapunk, megfizethetetlenek.

Azonban biztos vagy-e abban, hogy elérkezett a pillanat egy kutya, netán még egy kutya fogadására? Itt van-e az idő, hogy bővítsd a családodat? Annak érdekében, hogy nehogy könnyelmű döntést hozz, felsorolunk néhány jelet, ami gyakorlatilag biztosan megmutatja, készen állsz-e a nagy kalandra.

Túl nagy a tisztaság a lakásban

Ha a lakásod patyolat tiszta, sehol egy kutyaszőr, és a berendezési tárgyaid is épek, akkor a Kutyabarát Magazin hírei szerint eljött az ideje egy kis lakberendezésnek! A kutyák ugyanis remekül értenek ehhez a mesterséghez és kiváló a szépérzékük. Te még nem tudod, de ők biztosak benne, hogy a rágott szélű szőnyeg és a törött váza a legújabb divatirányzat, valamint kedvenc tárgyaidat is igyekeznek egyedivé tenni, így most már soha nem kevered össze másokéval.

Imádsz szélsőséges időjárási körülmények között sétálni

Ha neked is kedvenced a szakadó eső, a hurrikán erejű szél vagy a hőségriadós déli órák, akkor kedvenced is örömmel követ ezeken az útjaidon. Lehet reggel vagy este, ha menni kell, hát menni kell! A szükség nagy úr, még az időjárásnál is nagyobb! De mi ez neked, hiszen érte a Mount Everestet is megmásznád!

Unalmasak a reggeleid

Egy forró kávé az asztalnál? Csoportos jógaóra a barátokkal? Ezek unalmas, elcsépelt tevékenységek. Nem úgy, mint egy kamikaze ugrás a hasadra, egy ébresztő arcnyalás vagy egy heves ugatás hajnalban! Ezenkívül kedves kis meglepetések is várhatnak reggelente, mondjuk egy tócsa az előszobában vagy egy kis extra a szőnyeg közepén.

Egyhangú, kertész-ápolta angolkerted van

Hát akkor erre mindenképpen ráfér egy kis átrendezés! Te csak azt hitted, hogy illik a kertedbe a tulipán. Tévedtél! A kutyánál jobb kertrendezőt keresve sem találsz! Tulipán kiásva, a nárcisznak pedig az új gödör elkészítve! Tádám, jöhet a simogatás! Ugyanis ilyen olcsón megszámítja ezt a kemény munkát a négylábú barátod.

Utálsz egyedül enni

Mennyire szörnyű dolog egyedül ülni az asztalnál és a magad nyugalmában elfogyasztani a vacsorát. Sokkal jobb az, amikor könyörgő tekintetek követik minden mozdulatodat, és nyálcsorgás kísér minden falatot. Ha te is unod már a nyugis kajálásokat, akkor jó hírünk van, a kutyád hálás lesz minden extra finomságért és kitartóan ül majd melletted az utolsó falatig.

Úgy érzed, túl sok pénzed van

Ha felesleges kiadásokra vágysz, akkor ehhez a kutya nagyon jó partner. Hiába van meg mindene a kedvencednek, soha nem fogsz tudni úgy hazamenni, hogy egy újabb felesleges kacat ne ragadna hozzád a boltban. Egy új rágóka, az ezredik jutifalatos zacskó, egy vicces sípoló kacsa vagy egy cuki plüss mindig a kosaradban landol.

Magadra ismertél? Ha igen, akkor nincs visszaút! Ha a fenti szempontok játszanak nálad, akkor neked egy kutyára van szükséged ahhoz, hogy boldog légy és boldoggá tedd új társadat is. Hidd el, hiába a fenti tettek, amikor belenéz a szemedbe, minden rosszaság meg lesz bocsátva!

Cikk Címkék:
Cikk Rovatok:
Szórakozás