máj 8, 2021
472 Megtekintés
Madárcsicsergés várja az utazókat a debreceni villamosokon bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Madárcsicsergés várja az utazókat a debreceni villamosokon

Írta

Madárcsicsergés várja az utazókat hétfőn, a madarak és fák napján a debreceni villamosokon. A hangszóróból hallható madárhangok mellett az állatok képei és nevei is megjelennek a monitorokon.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a villamosokon Debrecen környékén élő madarakat láthatnak és hallhatnak majd az utasok, a cél az, hogy a madarak és fák napján minél több madarat megismerhessenek az emberek.

Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester emlékeztetett rá, hogy a Nagyerdő Magyarország első természetvédelmi területe, számos védett fajnak ad otthont.

Debrecen folyamatosan zöldül:

idén a LIFE programnak köszönhetően 635 kisfából álló véderdőt ültettek a Vértessy-kúriánál, és 90 kisfából, valamint 20 ezer erdészeti csemetéből álló zöldfolyosót alakítottak ki a Tócó-patak mentén.

A városrészi faültetések során pedig kétezer kisfát ültettek – mutatott rá a polgármester, megjegyezve, hogy 2021-ben minden eddiginél nagyobb összeget fordítanak a zöldterületek fejlesztésére és karbantartására a nehéz járványügyi helyzet ellenére.

Papp László felidézte:

2020-ban új környezetpolitikát hirdettek meg, ennek köszönhetően az elmúlt két évben 3200 fát ültettek, tavaly 50 innovatív zöld buszvárót alakítottak ki, idén pedig tovább folytatják a 10 ezer fát Debrecenbe programot.

A fásítás, a zöld felületek növelése mellett Debrecenben folyamatosan kiemelt figyelmet kap a környezetbarát tömegközlekedés. A Zöld Busz program keretében 12 új elektromos autóbusz beszerzését indították el az önkormányzattal, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztériummal közösen.

Tizenkét év után teljesen lecserélik a helyi járatú autóbuszflottát:

összesen 119 új Mercedes busz áll majd forgalomba 2024 októberéig. Az új járművek 17 százalékkal kevesebb szén-dioxidot fognak kibocsátani Debrecen levegőjébe – idézi a közlemény Nagy Attilát, a DKV Közlekedési Zrt. vezérigazgatóját.

Madárcsicsergés várja az utazókat a debreceni villamosokon

Forrás: MTI

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Belföld