jún 14, 2021
448 Megtekintés
Tippek egy stílusos és modern konyha megalkotásához bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Tippek egy stílusos és modern konyha megalkotásához

Írta

Néhány ötlet, amivel könnyebben alakíthatjuk ki az áhított konyhát.

A régi konyhabútor lecserélésére nehezen szánja rá magát az ember, de ha egy idő után túl sokáig vágyakozik valós lépések nélkül, az álomból sosem lesz valóság. Az alábbiakban segítünk, hogy ne okozzon gondot eljutni az első mozzanatig.

A kevesebb néha több, a modern konyhák esetében ez a legtöbbször igaz is.

A tiszta vonalak, a pontos kivitelezés, a zsúfoltság kizárása, az egyszerű, minimalista, de praktikus és könnyen használható megoldások alkalmazása. Legyen szó felújításról vagy első alkalommal történő kialakításról, az alábbiak hasznos támpontok lehetnek a konyhabútor kiválasztásakor.

A világítás, a készülékek, a felhasznált anyagok és a színek sem elhanyagolhatóak, így nézzük is meg, mire van szükségünk a tökéletes modern konyha kialakításához!

Kötelező alapelem a modern, letisztult vonalvezetésű konyhabútor, ami nem díszített, nincsenek rajta fogantyúk, gombok, de ha mégis, akkor ezek ezüstös, króm színűek. Mivel a rendetlenség nem fér össze a modern és minimalista elképzeléssel, ezért okos rendszerekből, rejtett tárolókból áll, az elemek praktikusan használják ki a teret.

A munkalapoknak nem csak a látványosnak kell lenniük, hanem meg kell felelniük a tartósság és könnyen tisztíthatóság elvárásainak is. A modern konyhákban jól mutat a gránitszerű, hűvös munkalap, a betonszerű szürkék, illetve a melegebb árnyalatú fa is.

Bútor színeinek tekintetében a fehér az egyik legjobb választás, de itt is jól működnek a szürke árnyalatai is. Azt viszont ne feledjük, hogy a konyhában azok a színek is bátran választhatóak, amik kicsit harsányabbak, de pozitív hatással vannak a hangulatunkra, éppen ezért a különféle neonszínekkel kiegészített semleges összeállításoktól a lágyabb vajszínen át, egészen a pirosig gondolkodhatunk a bútor színében.

Fontos továbbá, hogy az egész konyhánk szellős benyomást keltsen,

ne legyen telepakolva látható helyeken kiegészítőkkel. Ezekhez használjuk a tárolórendszereket, kiegészítőként pedig az okos készülékeket válasszuk, hiszen ezek szintén alapkellékek ebben a stílusban. Törekedjünk továbbá arra is, hogy a teret is kicsit szellősebbnek érezzük, ehhez otthonunk kialakítása szerint tudunk a különféle bútor elrendezések közül választani.

Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Tech