ápr 6, 2023
180 Megtekintés
A rendszeres állatorvosi ellenőrzés fontossága háziállatai számára bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A rendszeres állatorvosi ellenőrzés fontossága háziállatai számára

Írta

Akár kisállat-tulajdonos, akár csak állatbarát, a rendszeres állatorvosi ellenőrzés kritikus fontosságú szőrös barátja egészségének megőrzése szempontjából. Itt az Indialantic-i Animal Medical Clinicben elkötelezettek vagyunk amellett, hogy kivételes állatorvosi ellátással segítsünk Önnek megőrizni háziállatai egészségét.

A rendszeres állatorvosi ellenőrzés fontossága háziállatai számára

Az éves ellenőrzés elengedhetetlen ahhoz, hogy kedvence a lehető legegészségesebb legyen. Ennek oka, hogy a betegségek korai felismerése és kezelése sokkal olcsóbb és kevésbé invazív, mint a későbbi stádiumba jutott betegségek kezelése.

Az állatorvos átnézi kedvence kórtörténetét, kérdéseket tesz fel a táplálkozással, a testmozgással, a szomjúság szintjével, a székletürítéssel, a vizeléssel és az életmód és az általános viselkedés egyéb aspektusaival kapcsolatban. Ezután elvégzi a székletvizsgálatot, hogy azonosítani tudja a problémás bélparaziták bármelyikét, amelyeket egyébként nehéz lenne kimutatni.

Ezen a látogatáson az állatorvos beadja a macskának vagy kutyának az éves oltásokat az ütemterv alapján. Arra is lesz idejük, hogy megbeszéljék Önnel a vizsgálat során felfedezett valamennyi leletet.

Ezeknek az ellenőrzéseknek a gyakorisága a háziállat korától és kórtörténetétől, valamint az őt fenyegető kockázatoktól függ. A kölyökkutyáknak és a cicáknak gyakrabban kell állatorvoshoz menniük, mivel immunrendszerük még fejlődésben van, míg az idős háziállatok és az óriás fajtájú kutyák egészségük megőrzése érdekében évente legalább kétszer wellness-vizsgálatra szorulhatnak.

Az egyik fő oka annak, hogy miért fontos felkeresni az állatorvost, az, hogy biztosítsa, hogy kedvence naprakészen be van oltva. A rendszeres védőoltások beadása segít megvédeni kedvencét számos gyakori betegségtől, és biztonságban tartja, amikor Önnel utazik.

Egy másik ok, amiért az évenkénti állatorvosi látogatás olyan fontos, hogy az állatorvos így már az esetlegesen felmerülő problémákat is észlelheti. Ha például kutyája hirtelen lefogy, az állatorvos ezt észreveheti, és azonnal elkezdheti a gyógyszeres kezelést.

Az állatorvos segíthet az olyan egészségügyi problémák, például a bőrproblémák azonosításában is, amelyek otthon nem tűnnek fel Önnek. Ezeket gyakran figyelmen kívül hagyják, de ha nem foglalkoznak velük azonnal, komoly betegségekhez vezethetnek kedvencénél.

Az éves állatorvosi látogatás lehetővé teszi azt is, hogy állatorvosa megvizsgálja kedvence ízületeit, és ellenőrizze az ízületi betegségek jeleit. Ezek a problémák gyorsan kialakulhatnak, és nehezen diagnosztizálhatók és kezelhetők, ezért érdemes idejében észlelni őket.

Az állatorvos meg fogja vizsgálni kedvence ízületeit is, hogy ellenőrizze a csípőízületi diszplázia, az ízületi gyulladás vagy más degeneratív állapotok jelenlétét. Ezek duzzadtak vagy fájdalmasak lehetnek, és kezelni kell őket, mielőtt komolyabb károkat okoznának.

Kedvence éves ellenőrzése során az állatorvos megvizsgálja a szívét és a tüdejét is. Ezek a háziállat testének létfontosságú részei, amelyeknek a megfelelő működéshez csúcsformában kell lenniük. Az állatorvosi vizsgálat biztosíthatja, hogy kedvence szíve és tüdeje egészséges maradjon, így hosszú és boldog életet élhet.

Forrás: https://www.nagyonallatshop.hu

 

Cikk Rovatok:
Egyéb