okt 26, 2021
401 Megtekintés
A ginek egészségre gyakorolt hatásai bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

A ginek egészségre gyakorolt hatásai

Írta

A különleges ginek az elmúlt években egyre népszerűbbek lettek, hiszen eltérnek a megszokottól.

Akadnak, akik tonikkal fogyasztják szívesen, de vannak olyanok is, akik inkább az eredeti ízekre vágynak. Készíthető belőlük többféle remek koktél is, amikben nemcsak a bárokban találkozhatunk. De vajon miért érdemes gineket fogyasztani? Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe ajánlott cikkünkben erre a kérdésre kerestük a választ.

A ginek fogyasztása

Ezeket az italokat nemcsak a drágább helyeken szolgálják fel és az üzletemberek isszák. A ginek fogyasztása mára már tradicionálissá vált, amikből többféle finom keverék készíthető. Emellett nem érdemes megfeledkezni a fűszerekről és az egyéb kiegészítőkről, mint például a szárított lime karikák. Ezek teszik igazán egyedivé és különlegessé ezeket az alkoholokat.

Vajon egészséges a gin?

Összegyűjtöttünk pár tényt, ami bizonyítja, hogy a mértékletes fogyasztás pozitív hatással van az egészségre.

  1. Mivel borókabogyóból készült, így elmondható, hogy képes javítani a test vérkeringését.
  2. Ugyanennek a növénynek magas a C-vitamin tartalma, így a ginek segítenek ellátni megfelelő mennyiséggel ebből az összetevőből.
  3. A borókabogyónak további ismert hatása, hogy csökkentheti a szívbetegség kialakulásának esélyeit, hiszen nagyobb mennyiségben tartalmaz flavoidot.
  4. Mivel ez az egyik legtermészetesebb alkohol, így ez okoz a legkisebb eséllyel másnaposságot. Persze mondani sem kell, hogy mindez csak mértékletes fogyasztással érhető el.
  5. Mivel tele van antioxidánssal, így a gin segíthet lelassítani a korai öregedés első jeleinek megjelenését.
  6. A szeszes ital alacsony kalóriájú, hiszen adagonként még 100-at sem tartalmaz, így nem túl sokszor fogyasztva nem kell aggódni az esetleges súlyproblémák miatt.
  7. A borókabogyó további pozitív hatása a szervezetre még, hogy segíti az emésztést, ráadásul még a puffadás is csökkenthető általa.
  8. Ne feledkezzünk meg arról a tényről sem, hogy tulajdonképpen a megfázás egyik természetes ellenszeréről beszélünk. A benne található olajok ugyanis képesek enyhíteni a köhögést, egy kis gyömbérrel kiegészítve pedig tökéletes megoldás lehet hosszantartó betegség esetén.
  9. A hölgyek esetében olyan tények is vannak, miszerint egy kis ginnel elkerülhetőek a menstruációs fájdalmak és görcsök.
  10. Még egy fontos tény a szeszes italról, hogy bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatással van. Így, ha legközelebb nincs otthon egy kis hazai pálinka, akkor ez is megoldás lehet a problémára.

Összegezve

A gineknek számost pozitív hatása van a szervezetünkre. A koktélos változatok mellett érdemes kipróbálni a különböző ízesített keverékeket, amelyek ugyanúgy jó hatással van ránk. Egy kis szárított lime karikákkal kiegészítve pedig igazi ízkavalkád lehet, ami tele van antioxidánsokkal és vitaminokkal.

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Gasztro