okt 7, 2022
352 Megtekintés
0 0

A Mars emeli árait Ausztriában

Írta

A Mars csoki már szinte mindenkinek ismerős, és a név alapján felrémlik a csoki képe is, hogy hogyan is néz ki. Pedig ez nem csak egy csokinév.

És ezzel most NEM a naprendszer egyik bolygójának a nevére gondolunk.

A Mars nevet viseli a gyártó is, a Mars Wrigley Confectionary. A cég székhelye az Egyesült Államokban van, de immár több, mint 80 országban jelen van világszerte.

A cég még olyan márkákról híres, mint a Snickers, a Bounty, a Twix, a Milky Way, az Orbit, az Uncle Ben’s vagy a Pedigree.

Ahogy a címünkben is szerepel, a Mars szeretné emelni az árait Ausztriában, viszont ebből kifolyólag a Rewe Szupermarket felbontja a céggel kötött szerződéseket.

A Mars az infláció és az energiaválság közepette emeli az árakat, méghozzá olyan mértékben, amelyet nem tudunk elfogadni, és amely számunkra teljesen irreális

– magyarázza felháborodottan Paul Pöttschacher, a Rewe szóvivője.

Ez nemcsak az olyan termékeket érinti, mint a Snickers vagy a Mars, hanem az olyan kutya- és macskaeledeleket is, mint a Pedigree és a Whiskas, valamint a Wrigley rágógumit vagy a Ben’s rizs.

Más nemzetközi márkák egyes termékeivel is vannak az osztrák kereskedelemben problémák. Ezek közé tartozik a Mondelez Milka anyavállalat Philadelphia sajtkrémje, a Kellogg’s Pringles chips és a Haribo néhány terméke.

A Coca Cola lehet a következő

A Mars jelenleg sem a Rewe-t, sem az Edekát nem szolgálja ki Németországban. Az Edeka a Coca-Colával is vitában áll az ellátás miatt.

Nicole Berkmann, a Spar szóvivője a „Salzburger Nachrichten”-nak adott interjújában „rendkívül keménynek” nevezte az iparággal folytatott ártárgyalásokat.

Eddig mindig meg tudtunk állapodni, de már semmit sem zárhatunk ki

– magyarázza Nicole Berkmann.

Forrás: #gutentagmagyarok https://orf.at/stories/3288485/

Cikk Címkék:
· · ·
Cikk Rovatok:
Külföld

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.