máj 17, 2021
614 Megtekintés
Prémium és különleges italok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
0 0

Prémium és különleges italok

Írta

A különleges italoknak helye van az életünkben. A magyar emberek ugyan kedvelik a hagyományos és a megszokott alkoholos italokat, de azért alkalomadtán valami másra, szokatlanra is vágynak.

A férfiak előszeretettel pálinkáznak egy kerti grillezés alatt, a focimeccsekhez a sör dukál, míg a nők a finomabbnál – finomabb borokat részesítik előnyben egy csajos, beszélgetős estén. Ettől függetlenül vonz bennünket az új, a más, az ismeretlen.

Nincs ez másként az italok terén sem. Már csak azt a helyet kell megtalálnunk, ahol a kosarunkba tehetjük ezeket a különleges italokat. Azokat az italokat, amelyek segítenek kicsit jobban megismerni más országok kultúráját és azok alkoholos italait.

Az iDrinks webáruházában és 3 budapesti üzletében minden bizonnyal találunk majd ilyen különleges italokat, hiszen a választék bőséges, az italpaletta színes és változatos.

ital alkohol

Az iDrinks 5 éven keresztül nyerte el az Ország boltja címet. Mindig is arra törekedtek, hogy maximálisan kiszolgálják a vásárlók igényeit, sőt, még akkor is a rendelkezésünkre állnak, ha nagyobb eseményre, céges rendezvényre, vagy baráti összejövetelre szeretnénk bővíteni az otthoni italkészletünket.

Legyen szó szeszes italról – abszint, brandy, cachaca, calvados, gin, Hard Seltzer, keserű likőr, konyak, likőr, krémlikőr, párlat, gyümölcspárlat, rum, sherry, tequila, vermut, vodka, whisky és japán különlegességek – pálinkáról – alma, barack, meggy, szilva, cseresznye, kisüsti, mézes, ágyas, házasított, oszlopos. Borról és pezsgőről – magyar borok, külföldi borok, gyümölcsborok, pezsgők, champagne és exkluzív pezsgők – sörről – hagyományos sör, prémium sör –, vagy akár ciderről.

Tudod, mi az a calvados?

Az iDrinks webáruházban is megtalálhatód ezt a nem csak a nevében különleges italt. A calvados, egy francia eredetű ital. Alma brandy és almapárlat néven ismerhetjük Magyarországon. Már a középkorban is készítettek almapárlatot, de hivatalosan csak a 16. századtól létezik ez a finom ital. A calvados készítéséhez normandiai almát használnak. S hogy milyen az íze ennek a különleges italnak? Meglepően fura, hiszen, ahogy kortyolgatjuk, úgy háromféle ízt, azaz a savanyú, a keserű és az édes ízeket is megtapasztalhatjuk.

Hogyan készül az eredeti calvados?

calvados

Először is, a normandiai almákból kinyerik a levet, ezt erjesztik, majd lepárolják. Ezt követően két teljes éven át, tölgyfahordóban érlelik. Ez az érlelési folyamat szükséges ahhoz, hogy a calvados elnyerje jellegzetes aranybarna színét és kellemes zamatát.

A franciák gyakran calvaként említik ezt az italt. A francia szabályozások szerint a Calvados csak 40-42 fokon forgalmazható. A calvados az emésztésre is jó hatással van. Étkezés előtt is fogyaszthatjuk, de a gyomor számára megterhelő ételek fogyasztása után is ihatunk belőle egy kupicával, merthogy megkönnyíti az emésztést. A franciák egyik kedvenc itala a Calva Café, ami nem más, mint feketekávéba csepegtetett calvados.

Hol szerezheted be?

Ezt a különleges italt az iDrinks webáruházban, illetve az iDrinks három mintaboltjában is beszerezheted. A három mintabolt elérhetősége: az V. kerület – Budapest, Balassi Bálint utca 25 – a XII. kerület – Budapest, Maros utca 22. – és a IX. kerület – Soroksári utca 20/A.

Gasztro

Cikk Címkék:
· ·
Cikk Rovatok:
Gasztro