dec 28, 2020
531 Megtekintés
0 0

Százakat érintő béranomáliát tárt fel a Richter Gedeon-nál az MCDSz

Írta

A megszakítás nélküli tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalók esetében a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) a következőket tárta fel.

Az óra és teljesítménybéres dolgozók, illetve a munkaidő-keretben foglalkoztatottak által teljesítendő munkaidő meghatározásakor, a munkáltató a hétköznapra eső munkaszüneti napok számával nem csökkentette a teljesítendő munkaidőt, ezáltal az így készült munkaidő beosztások többlet munkavégzést eredményeztek a munkavállalóknak, akik a rendkívüli munkavégzésért járó Mt. szerinti díjazást (bérpótlékot) nem kapták meg.

Az MCDSz jelezte a munkáltató felé az elszámolási hibát, és szakmai konzultációt kezdeményezett az ügyben. Szakszervezetük kezdeményezésére a Richter Gedeon Nyrt. jogászai soron kívül megvizsgálták a bejelentést, és bérszámfejtési rendszerhibaként elismerték az MCDSz által deklarált észrevételeket.

Az MCDSz felhívását követően a Richter-nél a munkáltató azonnal rendezte három évre visszamenőleg a fentiekben kifejtett anomália alapján az elmaradt dolgozói béreket az arra jogosult munkavállalók részére.

Az MCDSz a multinacionális cégek dolgozóinak önkéntesség és szolidaritás alapján szerveződő szakszervezete és célja, hogy több egymástól eltérő szakterületen tevékenykedő munkáltatónál sikeresen védje tagjai gazdasági érdekeit és javítsa életés munkakörülményeit.

Az MCDSz tagjai munkahelyét és tisztességes megélhetését az őket foglalkoztató cégek biztosítják, ezért érdekelt azok – természetesen a Richter Gedeon Nyrt. munkáltató tekintetében is – hosszú távú kiegyensúlyozott és eredményes működésében.

Fő célja az MCDSz-nek, hogy minél több óriáscégnél megjelenjen a munkavállalói szervezettség. A Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete tevékenységét minden esetben politikai szervezetektől és munkaadóktól függetlenül látja el.

Cikk Rovatok:
Gazdaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.