ápr 21, 2020
732 Megtekintés
0 0

Tovább erősít a Bayer Construct: Sokorai István érkezik az új leányvállalat élére

Írta

Új leányvállalatot alapított a száz százalékban magyar tulajdonú, komplex építőipari és ingatlanfejlesztési megoldásokat kínáló Bayer Construct vállalatcsoport.

A Bayer Property nevet viselő tagvállalat feladata komplex ingatlanfejlesztési projektek előkészítése és megvalósítása. A cég élére egy igazi nagyágyú érkezik: Sokorai István társbefektetőként és vezérigazgatóként vezeti majd az új vállalatot. A szakember közel 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, fejlesztési vezetőként dolgozott korábban a TriGranit Zrt-nél, majd az Arcadom Zrt-t irányította, az utóbbi tíz évben pedig a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatói posztját töltötte be.

A száz százalékban magyar tulajdonú Bayer Construct hazánk egyik vezető építőipari vállalatcsoportja, mely tevékenységével a hazai piacon egyedülálló módon a teljes építőipari-ingatlanfejlesztési vertikumot lefedi, az alapanyag-gyártástól, az ingatlanfejlesztésen és kivitelezésen keresztül az értékesítésig és üzemeltetésig.

A vállalatcsoport a közelmúltban új tagvállalatot alapított Bayer Property néven, mely dedikáltan ingatlanfejlesztési projektek teljeskörű előkészítésével és megvalósításával foglalkozik. A cég vezetését márciustól Sokorai István vette át, aki ezt megelőzően tíz évig a Colas Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatójaként tevékenykedett. A szakember nem pusztán menedzserként vállal munkát a vállalatcsoportban, hanem befektetőként is.

„A Bayer Property megalapításával célunk, hogy vállalatcsoporton belül építsünk ki jelentős kompetenciát az ingatlanfejlesztés területén. A Bayer Construct közel húsz éves működése során már számos projektben bizonyított szerkezetépítés és generálkivitelezés területén, jelentős részt vállaltunk például az Etele Pláza építésében, de az Agora Budapest és nagyrészben a Puskás Aréna szerkezetépítését is mi végeztük. Vállalati stratégiánk meghatározó célja, hogy a magyar piacon egyedülálló módon a teljes építőipari és ingatlanfejlesztési vertikumot lefedjük. Ehhez a Bayer Property volt a hiányzó láncszem. Sokorai István személyében egy hatalmas tapasztalatokkal rendelkező szakember csatlakozott hozzánk, akinek a segítségével az ingatlanfejlesztés területén is vezető szerepre törünk”

fogalmazott Balázs Attila, a Bayer Construct Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A Westend-től a Müpáig – figyelemre méltó karrier

A vállaltcsoport új, stratégiai fontosságú leányának vezetésével egy jelentős hazai és nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakembert bízott meg. A szerkezetépítő mérnökként végzett Sokorai István a Magyar Építő Zrt.-nél kezdte pályáját, ahol vállalkozási mérnökként és építésvezetőként is dolgozott a 90-es évek derekán, innen igazolt a TriGranit Zrt.-hez. Fejlesztési igazgatóként vett részt a budapesti Westend kivitelezésében, majd az ő vezetésével épült meg a Művészetek Palotája. Karrierjének következő állomása az Arcadom Zrt. irányítása volt. „Ebben az időszakban építettük fel a Nemzeti Színházat, a Telenor székházát és több Auchan-áruházat is, emellett Kolozsváron Pólus Centert, Aradon bevásárlóközpontot, míg Bukarest mellett egy 300 ezer négyzetméteres logisztikai központot alkottunk meg” – sorolja az eredményeket Sokorai István, a Bayer Property vezérigazgatója.

Sokorai István 2010-ben került a Colas Hungária Zrt. élére, melyet tíz éven keresztül irányított. A feladat nagyságát jelzi, hogy a mélyépítéssel, útépítéssel és bányászattal foglalkozó vállalat legutóbbi éves árbevétele meghaladta a 100 milliárd forintot. Regionális vezetőként a horvátországi, szlovéniai és a romániai Colast is ő irányította.

Nemzetközi célok, kiváló hazai minőség

Ahogy a fentiekből is látható, Sokorai István nem csupán kiváló szakemberként, de sikeres vezetőként is jelentős múltra tekinthet vissza, melyből a Bayer Property is sokat profitálhat. A leánycég újdonsült vezetője fantasztikus kihívásnak látja a vállalatcsoport ambiciózus nemzetközi céljait, melyek megvalósításában a motivált és hatalmas tapasztalattal rendelkező szakembergárdára szeretne támaszkodni. Kiemelten fontos számára a minőség és a maradandóság, azt vallja, hogy a szakma soha nem válhat rutinná, szerinte minden időtálló építmény mögött az alkotás vágya áll.

„Egy regionális magyar nagyvállalatot szeretnénk létrehozni, mely először Közép-Európa meghatározó ingatlanfejlesztési és építőipari szereplőjévé válik majd. Ezzel együtt a multiszemlélet számomra soha nem jelentette azt, hogy magunk mögött hagyjuk a hazai értékeket. Saját magammal szembeni elvárásom az, hogy a cégcsoport nemzetközi létét sikeresen össze tudjam hangolni a magyarországi működéssel. Azt hiszem, ez nem is lehet másképp egy teljes mértékben hazai tulajdonú vállalatcsoportnál”

– hangsúlyozza Sokorai István.

Cikk Rovatok:
Gazdaság

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.